Pistisenõudjast keskkonnaametnik astub kohtu ette

Viru Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse
kriminaalasja, milles süüdistab Ida-Virumaa Keskkonnateenistuse juhatajat Agu
Värimäed pistise nõudmises, teatas prokuratuur.

Prokuratuur süüdistab Värimäed selles, et ta kasutas 2008. aasta jaanuari lõpus kahel korral ära oma ametiseisundit ja sellest tulenevaid õigusija nõudis Ida-Virumaal Toila vallas oleva kinnistu omanikult pistisena kinnistul asuva tee aluse maa müüki. Uurija selgitas välja, et Värimäe tahtis maatükki liita oma hõimlasele kuuluva kinnistuga.

Maatüki müümise korral lubas Värimäe kooskõlastada kinnistule rajatava kaevu projekti, samuti lubas ta kinnistu omanikule, et kooskõlastuste hankimine kavandatavatele ehitistele sujuks Ida-Virumaa Keskkonnateenistuses ka edaspidi. Maa müügist keeldumise korral ähvardas Agu Värimäe, et kinnistu omanik ei saa Ida-Virumaa Keskkonnateenistusest ühtegi kooskõlastust.

Oma tegevusega pani Agu Värimäe toime ametiisiku poolt vara üleandmise nõudmise vastutasuna selle eest, et ametiisik oma ametiseisundit kasutades paneb toime seadusega lubatud teo ning asetas selleks isiku olukorda, kus ta oleks sunnitud andma pistist, hoidmaks ära kahjulikke tagajärgi oma seaduslikele huvidele ja õigustele, s.o KarS § 293 lg 2 p 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo, teatas prokuratuur.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised