13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Akende suurenemine pani Egon Matsi ostma aknafirmat

Arhitektuuri trend on selline, et majade aknad lähevad suuremaks ja välisseina jääb vähemaks, põhjendas ehitusettevõtja Egon Mats 100% ASi Lasita Aken ostu.

"Lasita Akna aktsiad ostis minule kuuluv investeerimisfirma Investar ning Investar on majaehitusfirma Matek omanik," ütles Egon Mats. Ta on ka Mateki nõukogu liige.

51% Lasita Aknast kuulus seni erinevate firmade kaudu Erki Unnile, võrdselt 24,5% omanikud olid Egon MatsMartin Arula ja Arvi Perv.

Egon Matsi sõnul on turuseis aknatootmises hetkel väga nadi ja suurt kasvu pole näha, pigem kahanemisi. "Praegu on see aeg, kui koos majatootjaga on võimalik välja töötada uusi lahendusi ja lahendused liiguvad selles suunas, et majal on rohkem aknaid ja vähem välisseina," rääkis ta.

"See on strateegiline ost, et koos toodet arendada – üks täiendab üht ja teine teist," lisas Mats.

Lasita Akna äritegevuses ei toimu omanikuvahetuse tõttu tema sõnul midagi, firma jääb tooteid arendama ning tootma ja müüma aknaid.

"Lähemal ajal pole plaan midagi muuta. Pole päris kindel, kas kõik töötajad säilitavad töökohad, kuna kõikidel ehitusmaterjalide tootjatel on praegu kehvad ajad. Ning võimsust tuleb reguleerida vastavalt turu olukorrale", rääkis Mats. "Asi on meie jaoks veel noor ning ei oska öelda, millised otsused seal tuleb teha. Kuid kindlasti tuleb midagi otsustada," lisas ta.

Egon Mats on ASi Eesti Ehitus suuromaniku ASi Nordecon nõukogu liige, talle kuulub 30% Nordeconi aktsiatest. Mulluses Äripäeva rikaste TOPis oli Mats 673 miljoni krooni suuruse varandusega 64. kohal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474