8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn pakub Linnahalli USA miljardär Ronald S. Lauderi firmale

Tallinna linnavalitsuse teatel leidis Linnahall kosilase, milleks on USA miljardäri Ronald S. Lauderi suurosalusega ettevõte.

Linnapea Edgar Savisaar meenutas tänasel pressikonverentsil eelmise aasta 1. maid, mil Ronald S. Lauder käis Tallinnas Linnahalli tuleviku üle aru pidamas. "Pärast seda on Eestis käinud kaks ekspertide delegatsiooni, kes on tutvunud Linnahalli olukorraga ja uurinud meie ehitusturgu. Ja nüüd me oleme jõudnud nii kaugele, et allkirjastada ettevalmistav leping," vahendas Postimees Savisaare täna öeldut.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on tegu eelkokkuleppega, mis on hoonestusõiguse seadmise tingimuste üle läbirääkimiste alustamise aluseks. "Eelkokkuleppega fikseeritakse need seisukohad, millelt pooled läbirääkimisi alustavad. Osapoolte eesmärgiks on kujundada Linnahallist ja lähialast atraktiivne ja mitmekülgne meelelahutuskompleks, arvestades Linnahallile kehtestatud arhitektuuriajaloolisi eritingimusi," lisas ta.

Aasa ütlusel on sellesse mahukasse ettevõtmisse investeerimisest huvitatud 2007. aastal USAs asutatud firma Tallinn Entertainment LLC, mille eesmärgiks on tuua Eestisse suures ulatuses meelelahutust, majutusvõimalusi ja kultuuriüritusi, sh lukshotelle, meelelahutusasutusi, muusikat ja kunsti. Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management Advisors ja Remi International.

RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on üks maailma suurimaid kunstikollektsionääre ja filantroope. 2007. aastal hindas ajakiri Forbes tema varanduse suuruseks kolm miljardit dollarit, millega ta oli maailmas rikkuselt 287. inimene. Pere varandusele pani aluse Ronaldi ema, 2004. aastal surnud kosmeetikakuninganna Estée Lauder.

GF Capital Management Advisors on investeerimisühing, mis teeb investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse, sealhulgas meedia ja meelelahutus, tuntud kaubamärgiga tarbekaubad ning meedia ja telekommunikatsiooni tarkvara. Remi International on finantsnõustamise teenust osutav äriühing, mille enamusaktsionär on Eestis sündinud ja kasvanud Roman Pipko.

Tallinna linnavalitsus teatas, et otsustas taotleda volikogult nõusolekut Linnahalli ja lähiala konverentsi- ning meelelahutuskeskuseks arendamisest huvitatud investoriga hoonestusõiguse tingimuste üle läbirääkimiste alustamiseks. Otsuse eelnõu kohaselt kiidab volikogu heaks linna omanduses olevaid Linnahalli ja naaberkinnistuid puudutava kokkuleppe põhitingimuste projekti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474