30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasku esindaja: 95% ehituse maksumusest on tasutud

Tartus asuva kaubanduskeskuse Tasku esindaja Ain Tammvere ütles, et tänaseks on üle 95 protsendi ehituse maksumusest ehitajale tasutud ja pärast vigade parandamist ning dokumentatsiooni üleandmist laekub ka viimane viis protsenti.

"Tellija maksab ikka tehtud, mitte tegemata töö eest," rõhutas Tammvere, kelle sõnul on YIT Ehituse käitumine vastutustundetu. "Selle asemel, et vabandada ning ehitusvead parandada ja dokumentatsioon üle anda, on ehitaja asunud meid kui tellijat ähvardama," põhjendas ta. "Tundub, et YIT lähtub vanast printsiibist, et ehitajal on vaid õigused ja tellijal kohustused," märkis ta.

Ain Tammvere rääkis, et kahepoolsete aktidega on vead fikseeritud nii novembris, detsembris kui jaanuaris. Lisaks on YIT Ehitusele korduvalt antud uusi tähtaegu vigade parandamiseks, viimati käesoleva nädala alguses, aga midagi pole muutunud. "Ehitusettevõtte juhatajal on isiklik ja adekvaatne ülevaade oma firma ehituskvaliteedist, viimati tuli tal oma sünnipäeval Tasku kaubanduskeskuses ämbritega ringi joosta," kinnitas Tammvere.

Tema sõnul on YIT kogu ressursi suunanud Maaülikooli spordihoonele, kus tähtajast on juba enam kui kuu üle mindud, aga mingid kohustused peaksid ka endiste tellijate ees säiluma. "Kuna YIT on jätnud asjad lõpetamata, oleme olnud sunnitud tegema täiendavaid lisakulutusi ja tellima otse teistelt ehitajatelt remonditöid," kurtis Tammvere.

Tasku ehitaja YIT Ehitus esitas kaubanduskeskuse pankrotiavalduse, kui Neinar Selile kuulunud OÜ Estiko Ehitus vahetas märtsi keskel omanikku ja nime, et väidetavalt pääseda 20 miljoni krooni maksmisest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474