9. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobe Investmentsi juht mängis kohustused ümber

Perekond Kuusk, mille perepea Veljo Kuusk juhib võlakirjade lunastamisega ilmselt kimpus olevat Kobe Investmentsi, on tänavu teinud abieluvararegistrisse kaks kannet, selgus Ametlikest Teadaannetest.

Joanna Kuuse ja Veljo Kuuse varalised õigused ja kohustused erinevalt perekonnaseaduse 3. peatüki 3. jaos sätestatust olemasoleva vara suhtes vastavalt 16. veebruaril sõlmitud lepingu punktile 2 ning tulevikus omandatava vara suhtes järgmiselt:

– pärast lepingu sõlmimist soetatav vara, sealhulgas registritesse kandmisele kuuluvad vallas- ja kinnisasjad, aktsiad, osad, osakud, muud väärtpaberid ning muud varalised õigused, mis kantakse registrisse ühe või teise abikaasa nimele, jäävad selle abikaasa lahusvaraks, kes selle vara või varalise õiguse omandamiseks lepingu on sõlminud või kelle nimele see vastavasse registrisse kantakse;

– pangakontodel olev vara, rahalised hoiused ning muud varalised õigused ja kohustused jäävad selle abikaasa lahusvaraks, kes selle vara, varalise õiguse või varalise kohustuse on omandanud või kelle nimele see registreerimisele kuuluva vara puhul vastavasse registrisse kantakse;– saadav tulu, mis tekib tegutsedes ettevõtjana ja/või töise tegevuse tulemusena ning investeeringutest saadav tulu jääb selle abikaasa lahusvaraks, kes selle tulu sai;– varalised kohustused jäävad selle abikaasa lahuskohustusteks, kelle varalistest õigustest nimetatud kohustused tulenevad või kes nimetatud kohustuste täitmiseks lepingu on sõlminud.

Abieluvararegistrisse on Tallinna registrikaardile nr 1993 tehtud kanne 26. veebruaril. Samal kuupäeval on tehtud kanne ka Harju registrikaardile nr 664.

Avalikus maksehäirete registris võlakirju investeerinud Kobe firmadel maksehäireid pole, kuid Kobe Investments pole vaatamata korduvatele palvetele andnud infot märtsis ja aprillis lunastamistähtajani jõudnud võlakirjade saatuse kohta.

17. märtsil kukkus kell Kobe Asset 2-l: lunastamisele oleks pidanud minema 31 miljoni krooni väärtuses 14%-lise aastaintressiga võlakirju. 20. aprillil jõudis järg 47 miljoni krooni eest 15%-lise aastaintressiga võlakirju emiteerinud Kobe Investmentsi kätte.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474