Gildi kinnisvarafondi valitsejad said aastaga 6 mln kr kahjumit

Kinnisvarafond EEREIF valitseja Gild
Property Asset Management teenis eelmisel aastal 5,9 miljonit krooni maksueelset
kahjumit. Samas aasta varem ulatus maksueelne kasum 6,1 miljoni
kroonini.

Kahjumisse langemise taga oli peamiselt fondi edukustasu äralangemine. Kui 2007. aastal korjas fondivalitseja EEREIF valitsemise eest investoritelt 10,9 miljonit krooni edukustasu, siis eelmisel aastal edukustasu investoritelt ei kasseeritud kuna fondiosak tegi aastaga läbi 9,4 protsendise languse.

Enamus eelmise aasta 13,5 miljoni kroonini ulatunud tuludest sai fond haldustasudest, mida koguti poolteist miljonit krooni enam kui aasta varem ehk kokku 10,3 miljonit krooni.

Gild Property Asset Managementi investeerimisportfelli varade maht ulatus möödunud aasta lõpus 54 miljoni euroni (845 miljoni kroonini). Sellest 63% oli investeeritud Eestisse ning võrdselt 12% Lätti ja Bulgaariasse.

Ettevõtte aastaraportist selgub veel, et kui 2007. aastal investeeris fondivalitseja Gild Property Asset Management 2,15 miljonit krooni enda poolt valitseva EEREIF fondi osakutesse, siis eelmisel aastal müüdi osakud 1,46 miljoni krooni eest maha.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised