25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rannamõisa Arendus taotleb enda pankrotti

Kinnisvaraarendusega tegelev Rannamõisa Arendus OÜ esitas täna Harju Maakohtule avalduse enda kohta pankrotimenetluse algatamiseks ja pankroti väljakuulutamiseks.

Pankrotiavalduse esitamise põhjuseks on ettevõtte teatel omakapitali langemine alla vajaliku miinimumi ja firma osanike ühise seisukoha puudumine edasiste investeeringute osas.

Rannamõisa Arendus OÜ asutati 2007. aastal Tallinnas Rannamõisa tee ääres asuva Pärnaõue elurajooni arendamiseks. Ettevõtte osanikud on NCC Ehitus AS (50%), Satnam Europe OÜ (25%) ja AS Toompeamaja (25%).

Pärnaõue elurajoonis omale korteri ostnud inimestele arendaja pankrotimenetlus sisulisi muudatusi kaasa ei too. Ettevõtte kinnitusel on kõik müüdud korterid valmis ja omanikele üle antud.

Rannamõisa ja Vana-Rannamõisa tee vahele jäävasse Pärnaõue elurajooni on kavas rajada 48 korterelamut kokku 770 korteriga. Esimese etapi ehitustööd lõppesid uues elurajoonis 2009. aasta veebruaris, mil valmisid esimesed kaks maja kokku 25 korteriga ja neid teenindav infrastruktuur.

NCC Ehitus AS näeb hea asukohaga Pärnaõue arendusprojektis endiselt potentsiaali, kuid tänasel Rannamõisa Arendus OÜ omanikeringil puudub ühine seisukoht tulevase arendustegevuse osas. Seetõttu oli pankrotiavalduse esitamine möödapääsmatu.

NCC Ehitus AS on Põhjamaade ühe suurima ja vanima ehituskontserni NCC tütarfirma, mille juhatuse esimees on Toomas Aak.

Satnam Europe OÜ ja Toompeamaja AS on kodu– ja välismaisel kapitalil põhinevad kinnisvara- ja investeerimisfirmad, mille osalusega kinnisvarafirma OÜ Artig KV juunis pankrotistus. Artig KV-s oli osalus ka äraostmatul Indrek Raudsel, samuti ärimeestel Andres Saamel, Härmo Värgil ja Hans H. Luigel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474