30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ifi tulud vähenesid 18%, kulud suurenesid 25%

If kindlustus kogus mais 88 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 18% vähem kui mullu. Enim laekus liiklus- ja kaskokindlustuse makseid, mõlemaid 26 miljonit krooni.

If kindlustuse maikuu hüvitised kasvasid samas neljandiku võrra, teatas kindlustusselts. If kindlustus maksis 2138 kahjujuhtumi eest 55 miljonit krooni, mida on 25% rohkem kui mullu. Enim hüvitas If varakahjusid, milleks kulus 24 miljoni krooni ehk 135% mullusest rohkem.

Mais registreeriti Ifis 2069 kahjujuhtumit, mis tähendab aastaga 18% kahanemist. Võrreldes eelmise aasta maiga vähenes kolmandiku võrra liikluskahjude, 18% kaskokahjude ning 15% varakahjude arv.

If kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste sõnul eristus mai aasta alguskuudest kasvanud suuremate kahjude arvult ja väljamaksetelt. "See ei ole aga midagi erakordset, sest reeglina on üksikute suurkahjude mõju kuutulemustele alati negatiivne, kuid see ei muuda üldist pikaajalist trendi," lisas Sooniste.

Kaskokahjusid korvas If mais 18 miljoni krooni ning liikluskindlustust 12 miljoni krooni ulatuses. Mai eripäraks oli ka sõidukitega toimunud kahjudes autovarguste arvu suurenemine, mida oli aastaga võrreldes kolm korda rohkem.

Sooniste märkis, et oma varal tuleks varasemast rohkem silm peal hoida, et vargad selle kallale ei pääseks.

Ifil on üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades. If kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474