1. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inkassaator jäi vahele omaenda pangast 89 miljoni röövimisega

Venemaa Sberbanki Permi osakonna inkassaator röövis automaadiga ähvardades 250 miljonit rubla (89 mln kr) omaenda veetavat raha, tänaseks on ta trellide taga ja valdav osa rahast pangale tagastatud.

230 miljonit rubla ehk 82 mln kr on Permi krai siseasjade valitsuse ülema Juri Gorlovi kinnitusel pangale tagastatud, kirjutas täna Kommersant.

25. juunil suunas Sberbanki Lääne-Uurali regiooni 36aastane töötaja Aleksandr Šurman rahaveos osaledes automaadi oma kolleegidele ning röövis sellega ähvardades spetsiaalsest rahaveoautost 250 miljonit. Röövel sundis keskpäeva paiku autojuhti linnast metsatukka keerama. Seal tõstis ta kotid rahaga autost välja ning sulges kaks oma kolleegi sinnasamma väärtuste veoks mõeldud turvakambrisse, võtnud neilt enne ära mobiiltelefonid. Tõstnud kotid rahaga teise autosse, mis eeldatavalt oli Lada 2109, kadus ta sündmuskohalt.

Krai miilits ning nende ülemused Moskvas aeti tagajalgadele, osa miilitsatöötajaid viidi otsingute ajaks kasarmuolukorda. Mees tabati miilitsa eriüksuse OMON poolt metsas maa-aluses peidukohas, mille ta oli sisse seadnud. Röövel vastupanu ei osutanud ning samas avastati pangakotid 230 miljoni rublaga. Miilitsaülem Juri Gorlovi kinnitusel leitakse tõenäoliselt lähiajal ka ülejäänu. Millitsatöötajad on hea töö eest esitatud autasustamiseks.

Röövel suurt intelligentsi üles ei näidanud, sest üheksa miljonit rubla leiti tema naise juurest, kes samuti vahi alla võeti ning ühe miljoni varjamises kahtlustatuna on trellide taga ka tema äi. Miilitsatöötajate kahtlustuse põhjal oli röövlil kaasosalisi, sest selline rahakogus kaalus kokku umbes sada kilo ja üksi pole sellega sugugi lihtne toimetada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474