2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meie Maa: Kohus keelas Leedo lehel Oma Saar nime kasutamise

Juuni lõpus tehtud kohtuotsuse kohaselt peab Vjatšeslav Leedo suurosalusega täisühing Oma Saar lõpetama ajalehe Oma Saar väljaandmise ja hoiduma edaspidi Oma Saare kaubamärgi kasutamisest ilma OÜ Saaremaa Raadio loata.

1998. aasta septembris leppisid ajalehe Meie Maa väljaandja OÜ Saaremaa Raadio ja ajalehe Oma Saar väljaandja TÜ Oma Saar kokku, et Meie Maa omandab Oma Saare nime ja võtab enda kanda kohustused Oma Saare tellijate ees, aasta hiljem sõlmisid pooled ostu-müügilepingu, millega OÜ Saaremaa Raadio omandas 80 000 krooni eest ajalehe Oma Saar väljaandmise õiguse, nime ja tellijad, kirjutas Meie Maa.

Saaremaa Raadio kasutas ostetud kaubamärki heauskselt kuni 2006. aasta 17. augustini oma nädalalõpulisana, mil Oma Saar teatas, et hoopiski tema on kaubamärgi omanik ning keelas Saaremaa Raadiol selle kasutamise 1. septembrist 2006, oktoobris esitas OÜ Saaremaa Raadio Pärnu maakohtusse hagi TÜ Oma Saar vastu kaubamärgi omandi tunnustamise nõudes.

Oma Saar leidis, et nõue on aegunud, samale järeldusele jõudis ka esimese astme kohus, Saaremaa Raadio kaebas kohtuotsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kelle arvates nõue ei olnud aegunud. Oma Saar esitas omakorda kaebuse riigikohtusse, riigikohus leidis, et nõue ei ole aegunud ja saatis hagi sisuliseks arutamiseks tagasi esimese astme kohtusse, kes nüüd jõudiski ülaltoodud otsusele.

Ajalehe Oma Saar vastutav väljaandja Gunnar Siiner teatas tä na, et nendega konkureeriva Meie Maa uudise näol on tegemist lugejaid eksitava sõnumiga. Tema sõnul on kohtuvaidlused Meie Maa väljaandja Saaremaa Raadio OÜga Oma Saare nime üle väldanud kolm aastat. Pärnu Maakohtu Meie Maa artiklis mainitud maakohtu ostus on vaid pikema protsessi üks vaheetapp, mille Oma Saar tema kinnitusel kindlasti vaidlustab.

"Jutud ajalehe Oma Saar sulgemisest on täiesti alusetud ja täna ilmunud artikkel näitab ainult majandusraskustes oleva ajalehe Meie Maa soovi lugejaid eksitada ja heita konkurendile halba varju," rääkis Siiner. Oma Saar jätkab ilmumist ja Meie Maa rünnak on lihtsat räige näide ebaeetilisest ärikäitumisest, lisas ta.

Täisühingu Oma Saar osanikud on ettevõtja Vjatšeslav Leedo ning endine ajakirjanik Tõnu Prei.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474