FOTOD: Klaasrõdu, mille all haigutab tühjus

USA kõrgeima hoone, Chicago Sears Toweri
103. korrusele paigaldati neli klaasist vaateplatvormi, mis ulatuvad hoonest
välja ning millele astudes haigutab all mitusada meetrit tühjust.

Rõdud asuvad 412 meetri kõrgusel, ulatudes pilvelõhkuja vaateplatvormilt 1,2 meetrit eemale. Nagu üks Californiast pärit külastaja ajalehes Daily Mail kommenteeris, tundis ta end kui jääl kõndivat. "Kui sa astud esimese sammu, siis sa mõtled, kas kukud alla," kirjeldas ta. Üks Sears Toweri omanikke John Huston tunnistas, et esimene kord mõjus klaaspinnale astumine veidi iiveldama ajavana, kuid pärast 30-40 korda on ta sellega juba harjunud.

Allpool toodud pildigaleriis nähtavad rõdud on kolm meetrit kõrged ja samapalju laiad, klaaspõranda paksus on 3,8 cm. Rõdud kannatavad kuni viietonnist raskust.

Sears Toweri vaateplatvormi külastab päevas 25 000 inimest, pilet sinna maksab 15 dollarit (167 kr). 110kordne büroomaja avati aastal 1973, siis oli tegu maailma kõrgeima hoonega. Täna on see 442meetrine pilvelõhkuja kõrgeim USAs ja viiendal kohal maailmas.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised