Aasmäe: uuringu metoodika teeb eestlased õnnetuks

Eile avaldatud uuringu metoodika on
selline, mille alusel eestlased kuulutatakse õnnetuks. Minu arvates me pole
õnnetud, ütles Eesti Entsüklopeedia kirjastuse üks osanik ja juht Hardo
Aasmäe.

"Minu arvates pole eestlased õnnetud. See metoodika on selline, mille alusel eestlased kuulutatakse õnnetuks," kommenteeris Aasmäe eile avaldatud briti teadlaste uurimusest, millest selgus, et Eesti kuulub õnnetuimate riikide hulka.

"See on natuke sedamoodi, et määrata, kes on kristlased ja kes on paganad. Nii nagu on ilu vaataja silmades, nii lähtub õnn metoodika koostaja arusaamast," sõnas ta.

Aasmäe sõnul on õnne sisu väga erinev. "Ma vaatasin selle uuringu metoodikat, sealt tuleb pigem välja see, et kõik arenenud tööstusriigid on õnnetud. Ja meie Eesti õnnele või õnnetusele on andnud suhteliselt suure osa ökoloogiline jalajälg, mis on seotud hoopis põlevkivi energeetikaga. Aga ökoloogiline jalajälg on ka selline metoodiline põhimõte, see on arvestuse alus."

"Võib öelda, et Eesti inimesed on õnnetud selle pärast, et meil on põlevkivi energeetika. Aga ma kahtlustan, et on vastupidi – Eesti inimesed on õnnelikud, et meil on oma elekter olemas, et me ei sõltu Venemaast või pagan teab kellest," ütles Aasmäe.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised