Mesinduskeskuse idee hakkab lõpuks Muhus vilja kandma

Juba kümne aasta eest Muhumaale
mesinduskeskuse rajamise ideega välja tulnud mesinik Aimar Lauge on asja
teostamisele lähemal kui kunagi varem, projekt on valmis, ehitusluba olemas ning
LEADER-programmile rahastamistaotlus esitatud.

"Mesinduskeskus on nii kaugel, et LEADER-projekti viisin avalduse sisse ära. Nüüd tuleb oodata vastust," rääkis Lauge, kes kevadel sai Muhu vallavalitsuselt ehitusloa Hellamaale mesinduskeskuse rajamiseks.

Mesinduskeskuse rajamise taga on tosinat mesinikku ühendav MTÜ Saaremaa Meetootjate Ühing, mesinduskeskuse mõte on Laugel juba kümme aastat peas olnud, kirjutas Oma Saar. LEA-DER-projektist on Lauge sõnul võimalik maksimaalselt saada 200 000 eurot, millest üksi jääks kindlasti väheks, ülejäänu panustavad ühingu liikmed.

Keskuse rajamise täpne ajagraafik ei ole paigas, sest oodatakse rahastamise otsust. "Meile meeldiks, kui kevadeks oleks katuse all juba," ütles Lauge ja lisas, et ehitusluba on välja antud kaheks aastaks.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised