22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: firmade varakindlustuse hüvitised kasvanud kaks korda

Selle aasta kuue kuuga kasvasid enim ehk kaks korda ettevõtete varakindlustuse hüvitised, teatas ERGO Kindlustus.

Ettevõtete varakindlustuse kahjusid on ERGO hüvitanud 58 miljoni krooni. Varakindlustuse hüvitistest valdava osa moodustavad Mustika keskuse põlengu kahjuhüvitised. Reisikahjuhüvitised suurenesid esimesel poolaastal 37% võrra, reisikahjusid on ERGO hüvitanud ligi viie miljoni eest. Reisikindlustuse hüvitiste kasv on tingitud reisitõrgete kasvust.

Esimesel poolaastal hüvitas ERGO kokku 9981 kahjujuhtumit 287 miljoni krooni eest. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga vähenesid hüvitised 6%. Kindlustusmakseid laekus 25% vähem, ainsana kogub populaarsust õnnetusjuhtumikindlustus.

Poole aasta lõikes vähenes enim ehk poole võrra, 14 miljoni kroonini kodukindlustuse hüvitiste summa. Samuti on vähenenud liiklus- ja kaskokindlustuse hüvitised, vastavalt 15% ja 14%. Liikluskindlustuskahjusid hüvitas ERGO poole aasta jooksul 83 miljoni krooni eest ning kaskokahjusid 113 miljoni eest.

Aasta algusest on laekunud ERGO-le kahjukindlustusmakseid 383 miljonit krooni, mis on 25% vähem kui mullu. Enim laekus kindlustusmakseid kasko- ja liikluskindlustusest, vastavalt 132 miljonit ja 114 miljonit.

ERGO isikukindlustuse osakonna juhataja Annika Mällo sõnul võib viimase poolaasta põhjal väita, et eraisikute seas on huvi enda tervise ja elu kindlustamise järele pidevas kasvutrendis. "Üheks põhjuseks on masust ajendatud soov saada kindlustunnet traumadest ja vigastustest taastumisel, ilma et sissetulekud sellest mõjutatud saaks. Õnnetusjuhtumi kindlustus korvab nii õnnetuse tõttu saamata jäänud sissetuleku kui ka hüvitab täiendavad ravikulud," rääkis ta.

ERGO Kindlustuse AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis üle 197 000 kliendi, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 34 miljonit klienti 31 Euroopa ja Aasia riigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474