Hiigeltehingust pudenes ka väikeinvestoritele

Möödunud aasta enam kui miljardi kroonini
ulatunud äritehingu käigus loobus Urmas Sõõrumaa kolmandikust turvafirma G4S
Baltics aktsiapakist. Sama hinnaga, 3106 krooni ühe aktsia kohta, müüsid
eelmisel nädalal rahvusvahelisele turvakontsernile G4S oma osaluse ka
allesjäänud väikeaktsionärid.

Möödunud aasta lõpuks Sõõrumaalt välja ostetud aktsiatega tõusis Briti turvafirma Group 4 Securicor osalus Baltimaade turvakontsernis ligi 99,9 protsendini. See andis enam kui sajas riigis tegutsevale turvakontsernile võimaluse õiglase hinnaga sundvõõrandada ka allesjäänud 27 Eesti väikeaktsionärile kuuluvad G4S Balticsi aktsiad.

ASi G4S Group kõneisik Alison Flynn teatas, et allesjäänud aktsiate ostmise näol on tegemist veel jätkuva protsessiga. "Neid aktsiaid on vähem kui 1% G4S Balticsi kõigist aktsiatest. G4S International Holdings Ltd on ettevõttes enamusosanik ja selle viimase osaga protsessist saab G4S International Holdingsist ainus aktsionär."

Äripäev sai G4S Balticsi aktsiate sundvõõrandamisest teada juhuslikult, kui pearaamatupidaja möödunud neljapäeva hommikul ootamatult avastas, et firma väärtpaberikontol unustusse vajunud kümne G4S Baltics aktsia eest oli kontole kantud 31 061 krooni.

Kuna Äripäev ostis kümme G4S Balticsi eelkäija ESSi aktsiat 1997. aastal börsibuumi ajal kokku kõigest 1430 krooni eest, tundus esmapilgul raamatupidajale, et kuskil on eksitud komaga. Urmas Sõõrumaa U.S Investi aruanne kinnitas, et just sellist hinda (3016 krooni aktsia kohta) Briti turvakontsern kõigile G4S Balticsi allesjäänud aktsionäridele eesotsas Sõõrumaaga aga maksis.

Loe lähemalt tänasest Äripäevast!

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised