22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 Eesti kvartalikäive vähenes 11%

Mobiilsideoperaatori Tele2 Eesti teise kvartali müügitulu vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 11% võrra, 404 miljoni kroonini.

Tele2 teenis teises kvartalis 112 miljonit kulumieelset tegevuskasumit (EBITDA). Ettevõtte maksude ning finantstulude ja -kulude eelne kasum (EBIT) küündis üle 86 miljoni. Tele2 teise kvartali müügitulu vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 11%, EBITDA kahanes 5%. Võrdluseks – Elisal kukkus müügitulu 19% ja EMT-l 18%. EBITDA langes Tele2 konkurentidel vastavalt 25% ja 18%.

Tele2 juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on ettevõte Eesti ainsa mobiilsideoperaatorina suutnud käibe- ja kasuminäitajaid hoida möödunud aastaga võrreldaval tasemel. "Oleme rahul, et majanduslangus ei ole Tele2 tulemustele olulist negatiivset mõju avaldanud ning oleme seeläbi konkurente märkimisväärselt edestanud," lausus ta.

Tema sõnul on Tele2 teinud viimastel aastatel väga mahukaid investeeringuid teenuse kvaliteeti. "Usun, et Tele2 on majanduslangusest pigem võitnud, sest nii era-kui ärikliendid suhtuvad oma kulutustesse praegusel ajal eriti hoolikalt ja otsustavad soodsaimate teenusehindade kasuks," märkis Tiivel.

Tiivel lisas, et ettevõtte jaoks olid teise kvartali märksõnad 3,5G võrgu laiendamine ja uudse tootena kuumaksuvaba mobiilse interneti teenuse turuletoomine. Tele2 Eesti investeeringud olid teises kvartalis 43 miljoni krooni, mis suunati peamiselt 3,5G võrku. "Selle aasta sees oleme kolmanda põlvkonna võrgud käivitanud 11 linnas, kokku seega 35 linnas ja asulas, mis tähendab, et praeguseks elab juba ca 70 protsenti Tele2 klientidest meie kiire interneti levialas," rääkis Tele2 juht.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 24 miljonile kliendile 11 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust ligi 500 000 kliendile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474