Skanska aktsia hüppab pärast kasumiprognooside ületamist

Rootsi suurima ehitusfirma Skanska AB
aktsia tõusid 5,9% pärast uudist, et ettevõtte teise kvartali kasum ületas
prognoose.

Aktsia tõusis 5,5 Rootsi krooni võrra 99,5 kroonini Stockholmi börsil, see on kõrgeim tase aasta jooksul. Ettevõte teatas, et ootab tellimuste numbri paranemist USAs 787 miljardi dollari suuruse USA riigi abipaketi tulemusel, kirjutas Bloomberg.

Ettevõtte kasum tõusis teises kvartalis 1,17 miljardi Rootsi kroonini, 9,3% võrreldes aastataguse perioodiga. Analüütikute prognoose ületas see 740 miljoni Rootsi krooniga.

Mitmed avaliku sektori projektid on USAs edasi lükatud selle aasta teise poolde, samal ajal kui kliendid proovivad kasu saada riigi abipaketist, teatas Rootsi ehitusfirma. "Prognoosime projektide arvu kasvu USAs, mis tähendab, et on oodata tellimuste paremat olukorda aasta teises pooles," ütles Skanska tegevjuht Johan Karlstrom.

Tema sõnul on oodata, et ettevõtte mitme turu käive langeb sel aastal, eriti Põhjamaades ja Tšehhis üle 10%, mis oleks siiski mõningane paranemine võrreldes 13%se langusega aasta esimeses pooles. Tulude langust on oodata ka järgmisel aastal, teatas Skanska.

Tellimuste ettetellimine suurenes aastataguse perioodiga võrreldes 37,6 miljardile Rootsi kroonile 34,2 miljardilt. Müük langes 35,7 miljardile Rootsi kroonile mulluselt 37,1 miljardilt kroonilt.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised