Kohus kuulutas välja Kristjan Silla pankroti

Reedel kuulutas Pärnu maakohtu Kuressaare
kohtumaja välja kinnisvaraärimehe ja Viimsi spaa kinnistu omaniku Kristjan
Silla pankroti, selgus Ametlikest teadaannetest.

Pankrotti taotles AS DnB NORD Banka Eesti filiaal. Kohus tunnistas Kristjan Silla maksujõuetuks ja kuulutas pankroti välja. Pankrotihalduriks sai vandeadvokaadi vanemabi Martin Pärn advokaadibüroost Nielson Pärn.

Askembla endise äripartneri Kristjan Silla võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 14. augustil Kuressaare kohtumajas.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast. Sama tähtaja jooksul on kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, kohustatud sellest haldurile teatama.

Silla firma Stepford Finance võlakirjade lunastustähtaeg saabub 9. oktoobril. Emissiooni maht oli 11 miljonit krooni. Stepford Finance võlgneb maksuametile 7,9 miljonit krooni makse ja 1,2 miljonit krooni intresse. Varem on Sild Äripäevale öelnud, et käibemaksu võlg tekkis refinantseerimisest.

Silla etetvõte Nordic Assets on maksuametile võlgu 4,5 miljonit krooni. Nordic Assetsi võlg DnB Nord Bankile oli 2007. aasta lõpus 149,5 mln krooni. Laenu võttis Nordic Assetes 2006. aasta detsembris, mil ostis Viimsi Tervise aktsiapaki.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised