27. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiirlaenukontori juht müüb kallist Bentleyt

Kinnisvara tagatisel laenu andva Optima Krediti tegevjuht üritab ühes automüügiportaalis maha müüa enda Bentley Continental Flying Spuri. Omanik küsib röövellikult bensiini neelava 412kilovatise mootoriga auto eest 1,59 miljonit krooni, aga lepiks ka sellega, kui ostja oleks nõus igakuiste osamaksetena auto eest tasuma.

Laenufirma tegevjuht Andrei Kolesnik on nimelt nõus ka sellega, et juhul, kui leidub mõni huviline paari aasta vanusele maanteemürsule, kuid kel kohe ligikaudu 1,6 miljonit krooni tagataskus ei leidu, on Kolesnik nõus ka kannatlikult igas kuus auto eest 25 000 krooni osamaksetena vastu võtma.

Kuigi laenukontori käive kasvas mullu võrreldes 2007. aastaga ligikaudu 600 000 krooni võrra ehk 1,9 miljonit 2,5 miljonile kroonile, langes kasum 2007. aasta 985 000 kroonilt mullu kõigest 559 000 kroonini.

Ettevõtte koduleheküljelt selgub, et (kirjaviis muutmata - toim.) "OÜ Optima Kredit pakub laenud ja liisingud era- ja juriidilistele isikutele kinnisvara ja muu vara tagatisel. Võetud laenu kasutamise otstarve ei ole piiritletud. OÜ Optima Kredit ei nõua oma klientidelt palga ja muude sissetulekute tõendavaid dokumente. OÜ Optima Kredit näeb oma klientideks legaalselt viibivaid Eestis era- ja juriidilisi isikuid".

"Meie tegevuse põhimõtted: usaldus, kvalifitseeritud konsultatsioon, operatiivsus, individuaalne lähenemine, usaldusväärsus ja edukas tehingusõlmimine," seisab koduleheküljel.

Paraku ei ole "tegevuse põhimõtted" laenukontorile edu toonud, sest 2008. aasta tegevusaruandes seisab: "2005.a. sõlmiti koostöölepingu AS-iga Swedbank eraisikutele ja juriidilisest isikutest ettevõtjatele antavate laenude finantseerimiseks kinnisvara tagatisel. Garandiks on OÜ Bestok Kinnisvara (praegu sipleb 642 212kroonises maksuvõlas - toim). Seoses majanduses valitseva kriisiga on OÜ Optima Kredit ajutiselt peatanud 2009.a. AS Swedbank krediidiressursi vahendamise. 2009.a. planeerime jätkata tööd olemasolevate klientidega ja sõlmitud laenulepingute haldamisega".

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474