28. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse suuromanik plaanib 20 mln kr dividende maksta

Viru Keskuse suuromanik Viru Väljaku Arenduse ASi juhatus teeb ettepaneku maksta 20 mln krooni dividende, seisab 2008. aasta majandusaruandes. Üks omanikest Indrek Toome seda otsust veel lukku ei pane.

„Juhatus võib küll teha otsuse, et anname 20 miljonit, aga aktsionäride üldkoosolek tuleb pärast kokku ja otsustab, et anname 30 miljonit,“ selgitas Viru Väljaku Arenduse nõukogu liige ja üks omanikest Indrek Toome dividendide maksmise lõplikku otsustamist. Ta lisas, et aktsionärid võivad otsustada ka dividende üldse mitte välja maksta.

„Nii Viru Center kui Viru Väljaku Arenduse on mõlemad väga edukalt töötanud ja toimetanud,“ kommenteeris Toome head läinud aastat. „Viru keskus on the best place in town (parim koht linnas - toim) äri kohalt,“ leidis ta. „Lõppude lõpuks kui kaupleja kuuleb, et Viru Keskuses käib igapäevaselt läbi 30 000 inimest, ütleb see rohkem kui ükskõik mis asi,“ märkis ta.

Viru Väljaku Arenduse nii käive kui kasum kasvasid mullu. Ettevõte teenis veidi üle 30 mln krooni kasumit, kui aasta tagasi oli see pea 27 mln krooni. Müügitulu teeniti 73,4 mln krooni, aasta tagasi oli see 65,7 mln krooni. Peamine müügitulu tuli renditulust. Jaotamata kasumi jääk peale kasumi jaotamise ettepanekut on 32 787 615 krooni.

„Käibe arvelt,“ vastas Toome küsimusele, mille arvelt kasum mullu tõusis. „Aasta-aastalt on natuke kasvanud. Vaadatakse ümber ka Viru Keskuse pindasid. Igal juhul on toimunud teatud liikumine. Pidevalt on midagi tehtud selleks, et pinda paremini kasutada, et iga ruutmeeter paremini teeniks,“ selgitas ta lähemalt. Toome uskus, et üüritasude tõusu arvelt peaks käive ka sel aastal tõusma.

„Eelmine aasta ei vaadatud veel neid asju ümber,“ ütles Toome selle kohta, kas ka üürihinnad mullu tõusid. „Lepingud sõlmiti viis aastat tagasi, kui keskus avati. Enamuses rendilepingutes oli kirjas, et viie aasta pärast vaadatakse rendihinnad üle. Ja nüüd siis vaadatigi. Algul, kui Viru Keskus käivitati, ei olnud seal loomulikult kõrged üürihinnad. Käivete suurenedes on olnud põhjust ka üürihinda tõsta,“ rääkis kinnisvaraärimees.

Viru Väljaku Arenduse põhitegevusalaks on temale Viru Keskuses aadressil Viru väljak 6 kuuluvate pindade halduse ja valduse korraldamine.

Ettevõtte aruandes seisab, et kaubakäive võrreldes 2007. aastaga kasvas, kuid mitte sellisel määral, kui oli planeeritud. Oluliselt vähenes kaubakäive neljandas kvartalis, põhiliselt vabariigi majanduse langusest tingitud nõudluse vähenemise tõttu.

Mullu jätkati investeerimistegevusega pindade arendamisse. Valmisid 4. ja 5. korruse ruumid, milleks investeeriti üle 18 mln krooni. Need ruumid renditi ka välja. 2. ja 3. korruse vahele paigaldati eskalaator maksumusega 1,4 mln krooni. Samuti korrastati maine parandamiseks üldkasutatavad WC-d, mis läks maksma veidi üle poole miljoni krooni.

Ettevõtte juhatuse ja nõukogu liikmetele mullu töötasusid ei makstud. Operatiivne juhtimis- ja haldusteenus osteti ASlt Viru keskus.

TAUST

AS Viru Väljaku Arenduse juhatuse liikmed:

Alvar IldKatrin Mühls

AS Viru Väljaku Arenduse nõukogu liikmed:

Kai-Erik Wilhelm BeckerAldo DaponTiit RobenIndrek Toome

AS Viru Keskuse omanikud:

51,4% - Viru Väljaku Arenduse AS44,9 % - AS Viru Center3,7% - AS Hotelco

AS Viru Väljaku Arenduse omanikud:

50% E.L.L. Kinnisvara

50% Parmalo Invest OÜ, millest omakorda 25% OÜ Harmaron, mille omanikud on võrdselt 50 protsendiga Indrek Toome ja Alvar Ild

allikas: Viru Väljaku Arenduse AS ja Agent

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474