29. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Würthi aruanne: Pekingi OM oli üks väheseid positiivseid elamusi 2008

Tööriistade ja rauakaupade müügiga tegeleva ettevõtte Würth ASi eelmise aasta majandusaruandes seisab, et Pekingi Olümpiamängudel võidetud kuldmedal oli enamusele meist üheks vähestest positiivsetest elamustest. Würthi kasum langes 35%.

Müügitulu vähenes 2 protsenti 315,7 mln kroonini. Puhaskasum vähenes 35 protsenti ja aasta peale kokku teeniti 46,2 mln krooni. Puhaskasumimarginaal langes aasta taguselt 22protsendilt 15 protsendile. Investeeringuid tehti mullu 6,1 mln krooni eest, vähenedes aastaga 88 protsenti.

Würth OYle kuuluv Würth AS sel aastal dividende omanikule maksta ei plaani ja 2008. a puhaskasum kantakse eelmiste perioodide jaotamata kasumi hulka. Juhatus teeb ettepaneku jätta jaotamata kasum summas 225 445 829 krooni aktsiaseltsi vaba omakapitali koosseisu, seisab aruandes.

Würthi tegevjuht Lauri Luks on aruandesse kirjutanud teisigi humoorikaid lauseid. 2009. a kõige suuremaks väljakutseks on elus püsimine (enesetapu mõtetele viivas) majanduskeskkonnas. Selleks, et 2009. a kahjumit vältida, oleme otsustanud suurendada müüdavate toodete valikut. Huvipakkuvate tooterühmadena plaanime müüa sokke, kindaid ja kõiksugu kummist jullasid. Kinnitustarvikute poolelt soovivad meie kliendid, et võtaksime valikusse ka kõvemaid ja pikemaid tooteid. Selleks, et asi läheks libedamalt, suurendame keemia poolelt jätkuvalt määrete valikut.

Luks ise küll pikemalt arundes kirjutatut kommenteerida ei soovinud. "Tegevusaruande kirjutasin, kuna seda nõuab seadus," kirjutas ta e-kirjas. "Omanikku huvitavad faktilised tulemused, mitte selgitused, lubadused jne." Sel aastal dividendide maksmise kohta ütles Luks, et kasumi väljamakse osas täideti nõukogu otsust ja kuulutati 2008. a välja dividendid 60 miljonit krooni.

2009. a on seis Luksi sõnul kehvem kui eelmisel aastal. "Samas täpseid numbreid Eesti kohta ei oska öelda, olen saneerimas Leedus ja Lätis, seal on seisud palju halvemad," põhjendas ta.

Tuleviku kohta ütles Luks, et praegu, kus keegi ei tea, mis seadused meil kuu aja pärast kehtivad, ei julge küll midagi prognoosida ega plaane teha. "Samas, milleks kogu aeg rahast rääkida," küsis ta.

2008. a kuulutati välja dividendid netosummas 60 073 556 krooni, millest veidi üle 11 mln krooni oli eelmise aasta lõpu seisuga välja maksmata, seisab aruandes. Dividendide väljakuulutamisega seoses tekkis ettevõttel 2008. a tulumaksukulu summas pea 16 mln krooni.

Würth AS kuulub rahvusvahelisse Würth kontserni, millel on esindusi rohkem kui 86 riigis. Würthi juhatusse kuulub üks inimene. 2008 aasta kontserni käive oli 8,8 miljardit eurot ja töötajaid ligi 60 000. Eestis on Würth alates 1995. aastast. Würthi tegevusalaks on kõrge-kvaliteediliste kinnitusvahendite, tööriistade ja hooldus-kemikaalide hulgimüük professionaalidele.

Väljavõte ASi Würth mullusest majandusaasta aruandest

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474