Suurbritannia teeb offshore-kontode kasutajatele ülestunnistuse sooduskampaania

Maksuamet pakub maksuparadiiside
pangaarveid kasutavaile brittidele kolm korda odavamat võimalust oma tulude
legaliseerimiseks, kui nad vaid ise ilmuvad poole aasta jooksul võimude ette
pattu kahetsema.

Pakkumine kehtib 1. septembrist järgmise aasta 12. märtsini, ise maksuametisse varjatud tulusid üles tunnistama tuleku puhul tuleb neilt riigile tasuda 10%. Kui tulude varjamine avastatakse võimude uurimise tulemusena, on maksumäär harilikult vähemalt 30% ning pahatihti lisandub ka kriminaalasi inimese suhtes. Võimalus puudutab ka välismaal elavaid või töötavaid Suurbritannia maksumaksjaid, samuti ettevõtteid, kirjutas Kauppalehti.

Briti maksuamet korraldas sarnase kampaania ka 2007.a. suunatuna viie suurema panga klientidele ning siis tõi see riigile sisse 400 mln naela. „See on viimane taoline hea võimalus,“ rõhutas maksuameti asejuht Dave Hartnett. Tema sõnul teab ta inimesi, kes kahetsevad, et 2007.a. võimalust ei kasutanud.

Praegune kampaania on täiesti ilmselt inspireeritud finantskriisist tulenevast eelarveraha nappusest, kirjutas Kommersant. Võimud loodavad selle abil saada täiendavaid makse üle 100 000 offshore-arvete kasutajalt.

Maksuparadiisiks loetakse puuduvate või sümboolsete maksude ning puuduliku infovahetuse ja avalikkusega piirkondi. OECD vastavas mustas nimekirjas on 30 riiki või regiooni. Euroopast kuuluvad sinna näiteks Andorra, Liechtenstein, Monaco ja San Marino. Veidi paremas kirjas olevasse halli nimekirja liikus sealt maikuus Jersey. Halli nimekirja liikmed, kus avalikkusega on lood mustast veidi paremad, on Austria, Ðveits, Belgia ja Luxemburg.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised