14. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prokuratuur: polnud põhjust jätta Lillepeasid vahi alla

Prokurör ei taotlenud kohtult ööpäevaks kinni peetud Alo ja Ivo Lillepea vahi alla jätmist, sest selleks polnud põhjust, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

„Prokurör taotleb kohtult vahi alla jätmist kuni kuueks kuuks tavaliselt siis, kui selleks on kaks alust,“ selgitas Tuulik. „Esiteks kas on alust arvata, et kinnipeetu hakkab uusi kuritegusid toime panema või siis võib hakata hoiduma kriminaalmenetlusest kõrvale. Antud juhul ei olnud prokuröri meelest kumbagi põhjust.“

Kinnisvarafirma Q Vara omanikest vendade Alo ja Ivo Lillepea kriminaalasja uurimist veab ja teeb järelevalvet Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Maria Sutt. Reaalselt viib kriminaalmenetlust läbi Põhja politseiprefektuuri majanduskuritegude uurimise talitus, täpsustas Tuulik.

Alo ja Ivo Lillepea peeti kuriteos kahtlustatavana kinni kolmapäeval. „Ilmselt oli vaja nad üle kuulata ja see võttis kauem aega kui ainult üks päev,“ vastas Tuulik küsimusele, milleks oli vaja Lillepead ööpäevaks kinni pidada.

Tuuliku sõnul kahtlustatakse Alo Lillepead kuritarvitamises ja omastamises ning tema venda Ivo Lillepead omastamises. „Kahtlustuse täpsemat sisu ei saa me hetkel veel kommenteerida,“ ütles Tuulik. Küsimusele, kas kinnipidamise ja ülekuulamise märksõnaks oli Q Vara, vastas Tuulik, et ka sellest ei saa ta täpsemalt rääkida.

„Kuna kriminaaluurimise menetluse eest vastutab prokurör, siis tema on see inimene, kes lähtuvalt menetluse huvidest teeb otsuse, millist infot konkreetsel hetkel on võimalik antud menetluse kohta välja anda,“ jäi vendade Lillepeade kriminaalasjast rääkides napisõnaliseks ka Põhja politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemspetsialist Martin Luige.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474