17. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsa ja Co saavad koolide eest vähem raha kui Kruuda ja Sõõrumaa

Oliver Kruuda ja Urmas Sõõrumaa ettevõtted said koolide rendilepingute järgi Tallinnalt 145 krooni renti ruutmeetri kohta kuus, uued lepingud Jaanus Otsa, Olaf Hermani jt osalusega OÜga Kooliarendus sõlmis linn aga saja krooni peale.

Lisaks peab linn läbirääkimisi eesmärgiga ka Kruuda ja Sõõrumaa lepingute tingimusi muuta.

Tallinna linnavalitsus kinnitas eelmisel nädalal Tallinna nelja kooli kinnistute hoonestusõigusega koormamise pakkumise võitjaks OÜ Kooliarendus. Ettevõtte omanik on OÜ Astlanda Ehitus, mille omanikud on isiklike investeerimisfirmade kaudu ettevõtjad Olaf Herman, Tiit Kõnd, Kaupo Kolsar, Jaanus Otsa, Kajar Kruus, Ahto Tiik, Toomas Kliimask ja Roland Vaikmäe.

"Tänu remondihindade langusele saame koolide haldajatele maksta tunduvalt odavamat rendihinda," rääkis Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen ajalehele Pealinn. "Kui vanade lepingute järgi oli rent 145 krooni ruutmeetri eest kuus, siis uued lepingud oleme sõlminud juba 100 krooni peale. Peame ka läbirääkimisi, et seoses muutunud turuolukorraga vanu lepinguid odavamaks saada."

Vanade lepingute all peetakse silmas, et 2006. aasta novembris said Tallinna kümne kooli renoveerimis-, haldus- ja hoolduslepingud järgnevaks 30 aastaks kinnise konkursi ja linnavalitsuse otsuse tulemusel endale ärimehed Urmas Sõõrumaa ja Oliver Kruuda.

Jäppineni sõnul peaksid plaani järgi kõik Tallinna koolid saama 2012. aastaks korda. Järgmiseks õppeaastaks saavad uue ilme Humanitaargümnaasium, Järveotsa gümnaasium, Väike-Õismäe gümnaasium ja Liivalaia gümnaasium.

Erapartneri hooleks jääb projekti aluseks olevate koolide remontimine, ehituste rahastamine ning pikaajaline haldamine ja hooldamine. Linn hakkab erapartnerile maksma lepingus fikseeritud üüri, mille muutumine on seotud tarbijahinnaindeksi ja õpilaste arvu muutusega jne. Üürisumma kujunemine on detailselt reguleeritud üürilepingus. Lisaks sõlmitakse partneri ja linna vahel hoonestusõiguse võlaõiguslik müügileping, mille järgi on linnal võimalik hoonestusõigus tagasi osta hinnaga, mis tuletatakse rekonstrueerimiste maksumuse jääkväärtusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474