Aas: Tallinna linnal polnud Kaarli puiestee kruntide müügiga pistmist

Tallinna abilinnapea Taavi Aas rõhutab, et
kuna detailplaneeringuga on Vabaduse väljaku alale ette nähtud kindlad
funktsioonid, siis on ka eraomanikud lõppkokkuvõttes sunnitud neid täitma.
Tänane Eesti Päevaleht väidab nagu jääks Vabaduse väljaku väljaehitamine ikkagi
pooleli, sest linn on osa krunte müünud erakätesse.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei ole Tallinna linnavalitsusel Kaarli puiestee kruntide müügiga midagi pistmist, teatas Raepress. „Neist ühe krundi müüs erakätesse Spordiklubi Kalev, eesotsas oma juhi Peeter Kreitzbergiga. Krunt müüdi algul ärimees Abram Beinensoni firmale ja hiljem sealt edasi ärimees Leedo firmale. Teine krunt oli riigi omanduses ja kuigi linn on korduvalt taotlenud selle munitsipaliseerimist, pidas Ansip paremaks see ikkagi erakätesse müüa. Ansipi valitsus teenis krundi müügilt ainult 4 miljonit krooni, mis on tegelikult väike raha võrreldes sellega, milliseid probleeme kesklinna väärtuslike alade sattumine erakätesse tekitab,“ ütles Aas.

Aas arvab aga, et kuna detailplaneeringuga on sellele alale ette nähtud kindlad funktsioonid, siis on ka eraomanikud lõppkokkuvõttes sunnitud neid täitma, soovivad nad seda või mitte. Aas kinnitas, et Vabaduse väljak valmib väljakuulutatud tähtajal ja isegi Eesti Päevalehel ei õnnestu seda fakti summutada. „Olete kõik oodatud neljapäeva õhtul Vabaduse väljaku avamisele!“ kutsub Taavi Aas.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised