22. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa tiigikaevajad pakuvad kõlvatut konkurentsi

Pärnumaal registreeritud ettevõte ValiceCar OÜ on seaduse ebamäärasust ära kasutades tekitanud kõlvatu konkurentsi Euroopa Liidu rahastatavatel ehitusobjektidel Saare maakonnas.

ValiceCar tarnib alltöövõtjana Kärla valla vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitusele ning Kuivastu sadama laiendustöödele täitepinnast, mida keskkonnaamet lubab kasutada vaid Kaarma dolomiidikarjääri korrastustöödel, kirjutas Oma Saar.

Kaevandatav materjal pärineb Järise küla Järvemetsa kinnistult, kuhu kinnistu omanik OÜ Hannahelena sai sel suvel keskkonnaametilt loa rajada kaks tehisveekogu (6700 m2 ja 3729 m2), kust kaevatakse ühtekokku välja 30 000 m3 täitepinnast.

Ehkki väljakaevatud pinnase võõrandamise loa taotlemisel lubas kinnistu omanik kasutada seda materjali Kaarma dolomiidikarjääri korrastustöödel, hakkas Järise tiikide materjal tegelikult rändama AS-i WaterSer tellimusel maakondliku torustikuprojekti trassitöödele ja Kuivastu sadama laiendustöödele, kus toimetab odavate ehitushindadega tuntuks saanud AS Facio.

Kaevatud materjali müümisest ehitusobjektidele loa taotlemisel juttu ei olnud.

Saaremaa killustikutootja AS-i Level juht Toomas Matt ütles Oma Saarele, et taoliste tiigikaevamisskeemide kasutamine muudab seaduslike karjääride rajamisega seotud kulu ja vaeva suhteliselt mõttetuks. Ametliku karjääri avamiseks kuluv protseduur ja uuringud võtavad reeglina aega vähemalt kolm aastat ning eeldab firmalt koolitatud personali. Sellele lisanduvad erinevad tasud ja kulud, mis on seotud maavaramüügiga ning karjääri käigushoidmise ja rekultiveerimisega.

Kärla trassitööde peatöövõtja AS-i Water-Ser projektijuht Avo Vapper tõdes, et ValiceCari tarnitud materjal on sertifitseeritud ja igati kõlbulik, materjali päritolu pole trassiehitaja aga uurinud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474