24. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte aktsiad liikusid Venemaa kaudu Panamasse

49 protsenti ehitusmaterjalide tootja ja Eesti ühe suurema eksportööri OÜ Krimelte aktsiatest oli vahepeal registreeritud Venemaal, kuid kuulub praegu Panamas registreeritud USA firmadele.

Äriregistri andmetel oli mullu oktoobrini 49% Krimelte omanik algselt USAs ja hiljem Eestis registreeritud firma Britech International. Pärast seda said osanikuks kaks Venemaal registreeritud firmat - Reverdin Investments S.A. ja Franklin Management Group.

Küsimusele, miks osanikering muutus ja mis oli tehingu väärtus, vastas Krimelte juhatuse esimees Jaan Puusaag lühidalt, et Äripäeva info on vale, sest ükski Vene firma osanikeringi ei kuulu.

Mõni tund hiljem saatis Krimelte turundusjuht Mariaana Sõnajalg Puusaagi nimel selgitava kommentaari, et tegemist polnud osakute müügi, vaid tehnilise ümberkorraldusega.

"Britich International Ltd jaotas oma osakud kahe ettevõtte vahel, kuid omanikering sellega seoses ei muutunud ja mingit raha ei liikunud," kinnitas Sõnajalg. Reverdin Investmentsi ja Franklin Management Groupi puhul ei ole tema sõnul tegu Vene ettevõtetega. "Me juba pöördusime väärtpaberite keskregistri poole, et viga parandataks," märkis Sõnajalg.

Krimelte turundusjuhi kinnitusel on äriregistri andmed vigased, kuna tegelikult kuulub vähemusosalus ettevõttes Panamas registreeritud firmadele ning 1998. aastast alates pole omanikering muutunud.

"See, millises registris mingi ettevõtte asub, on tehniline küsimus ning ei näita omandit," märkis Sõnajalg ja lisas, et Britich International on registreeritud USAs ega ole kunagi olnud Eesti registris.

Samuti pole Franklin Management Group ja Reverdin Investments tema sõnul registreeritud Venemaal, vaid Panamas. "Lisaks pole me kunagi varjanud, et vähemusosalus Krimeltest kuulub välisinvestoritele," märkis Sõnajalg. Tema sõnul on enamusosalus ehk 51% ettevõtte juhtkonna kontrolli all ja nii on see alati ka olnud.

Eesti Väärtpaberikeskuse tegevjuht Julia Segerkrantz kinnitas, et Krimelte osanikeks on firmad Franklin Management Group ja Reverdin Investments. "Väärtpaberite keskregistris olevate andmete põhjal on nimetatud osanikfirmade asukohamaa Panama, enne 18. augustit oli selleks Venemaa," lisas tegevjuht.

Koondamised möödas

Kui majandusaasta aruandes on kirjas, et müügimahtude vähenemise tõttu on Krimelte sunnitud osa töötajaid koondama, siis praegu seda päevakavas pole.

Krimelte turundusjuht Mariaana Sõnajalg ütles, et praegu ei pea enam see paika, vaid kajastab aasta alguse olukorda. "Koondamine ja osalise tööaja rakendmaine ei ole ammu enam aktuaalne," selgitas ta. Need otsused tehti juba pea aasta aega tagasi ära ning Krimelte tegutseb efektiivselt ja kasumilikult. "Müügimahud suurenevad ning tänu efektiivsusprogrammidele on meie rentaablus oluliselt kasvanud," lisas ta.

taust

-Põhiturg on Venemaa, kuhu läheb 60% toodangust.-Krimelte avas Venemaal tehase 2008. aasta alguses. Mullu toodeti mullu seal 3 mln ballooni ehitusvahtu ning 1 mln hermeetikut, selleks aastaks oodatakse mahu kasvu.-Krimeltel on tootmisüksus ka Taanis, kus toodetakse isepaisuvaid tihendusteipe.-Müügiettevõtted asuvad Krimeltel Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Rumeenias, Bulgaarias ja Kasahstanis.Allikas: Krimelte

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474