Arendaja võlg jätab uuselamu asukad elektrita

Erinevalt nõukogude ajal ehitatud Mustamäe,
Lasnamäe ja Õismäe majadest maksavad uuselamute korteriomanikud sageli elektri
eest kinnisvaraarendajale või hooldusfirmale, mis tähendab, et arendaja võla
tõttu võib elektrita jääda ka selle eest korralikult tasunud inimene.

Enamikel korteritel on otseleping Eesti Energiaga, kuid uusehitiste puhul on aina levinum, et elektrileping on arendajal või maja hooldusfirma ning majaelanikud maksavad elektri eest vahendajale, vastas Eesti Energia Äripäeva järelpärimisele.

Eraklientide võlgnevused Eesti Energiale pole viimase poole aasta jooksul hüppeliselt suurenenud, kuid võlglasi on rohkem kui aasta paar aastat tagasi. Samas on rohkem probleeme ettevõtetega, mille tulu on kokku kuivanud ning mis ei suuda oma kulude eest enam maksta. Samuti on võlglasi kinnisvara arendajate seas, kes on võlgu elektrivõrguga liitumise eest hoonetes, mida hakati ehitama kinnisvarabuumi ajal.

Võlglaste nimesid Eesti Energia ei avalda. Nende puhul rakendub energiaturu seaduses sätestatud võlamenetlus. Kui klient jääb võlgu, saadab Eesti Energia selle kohta meeldetuletuse. Kui klient sellele ei vasta, saadetakse elektrivarustuse väljalülitamise hoiatus. Kui ka seepeale arvet ei tasuta, lülitataksegi elekter välja.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised