3. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Küte: korteriühistu ei reageerinud meeldetuletustele

Tallinna Kütte turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Olga Petrova sõnul vaatas korteriühistu Pallasti 16 nende viiele meeldetuletusele läbi sõrmede ja võttis küttevõla tasumise teemal ühendust alles peale sooja vee kinnikeeramise ähvardust.

"Tänaseks päevaks on korteriühistu meile võlgu 103 549 krooni ning meil puudub informatsioon, miks tekkis selline võlg: kas korteriomanike ebarahuldava maksedistsipliini või arendaja tõttu, kellele kuuluvad müümata korterid selles uues elamus," kommenteeris Petrova. Viimase arve, millele on kogusummaks kirjutatud 107 853,77 krooni, maksetähtaeg saabub 5. septembril.

"Meilt ostab soojust juriidilisest isikust korteriühistu, kes ei täida oma lepingulisi kohustusi. Alates veebruarist on korteriühistu tasunud esitatud arvete summast 20-25%, suveperioodil suuremaid summasid, kuid see ikkagi ei katnud aja jooksul tekkinud võlga," lisas Petrova.

Tema sõnul kasutab Tallinna Küte juba aastaid tagasi välja töötatud võlgnevuste käsitlemise protseduuri. Iga võlgnikuga tegeldakse individuaalselt ning püütakse teda raskest seisust välja aidata. "Seoses selle hoone võlgadega on korteriühistut võla tekkimisest ja selle kustutamise vajadusest teavitatud viie meeldetuletusega," täpsustas Petrova.

"Kuni viimase meeldetuletuseni, milles hoiatati korteriühistut võimaliku soojusvarustuse sulgemisega, ei näidanud korteriühistu läbirääkimisteks initsiatiivi üles ega reageerinud meie meeldetuletustele. Alles peale sulgemishoiatust võttis korteriühistu meiega ühendust. Praegu käivad läbirääkimised võla kustutamise tingimuste ja tähtaegade üle," märkis ta ja lisas, et uue küttehooaja alguseks tuleb kindlasti tasuda eelmise hooaja võlg, vastasel korral võib Tallinna Küte soojavarustuse katkestada ja see taastatakse alles peale võla tasumist.

Tallinna Vee andmetel pole korteriühistute võlgnevused viimase poole aasta jooksul märkimisväärselt suurenenud, kuid võlgnevuste kogusumma on kasvanud peamiselt paari suurema võlgniku arvelt. Täpseid andmeid võlgnevuste kohta Tallinna Vesi ei avalda, samuti ka suuremate võlgnike nimesid. Vesi keeratakse kinnistul kinni alles siis, kui muid mõjutusvahendeid enam pole.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474