Vichmanni ja Luige Kaliningradi äril osalusejamad

Vene tütarfirmas enamusosaluse soetanud
Eesti ettevõtjad avastasid ootamatult, et neile kuulub hoopis vähemusosalus.

Mitmetes riikides kinnisvaraprojektidesse kümneid miljoneid kroone paigutanud Marcel Vichmann ja Hans H. Luik sisenesid mullu koos Viimsi maadeäris karastunud Vallo Palvadrega parkimismajade ehitusse Kaliningradis.

2008. aasta juulis soetasid nimetatud ettevõtjad läbi OÜ Priletano 9,8 miljoni krooni eest enamusosaluse Kaliningradis asuvas ettevõttes Briz. Tütarettevõttele anti 18protsendilise intressiga 3,8 miljonit krooni laenu ning juba sügisel löödi esimese parkimismaja ehitusel kopp maasse.

Bilansipäeva järgselt selgus aga, et Priletano osalus tütarettevõttes on vähenenud ning endise 58,5 protsendi asemel on neil hoopis vähemusosalus – 48,5 protsenti. Majandusaasta aruandes sisalduva info järgi käib osaluse muutumise osas juurdlus.

Küsimusele, kas Vene partner on neid petnud, vastas Priletano juhatuse liige Palvadre, et ta ei tea midagi. Pärast majandusaasta aruandes oleva info ärakuulamist lõpetas ta mõne sõna järel kõne: "Oli jah midagi. Okay, kõik."

OÜst Priletano kuulub 34 protsenti Vichmanni firmale First Telecom Trading OÜ, teist samapalju Luige osaühingule HHL Rühm ning 32 protsenti Vallo Palvadre ja Raudo Oolma osaühingule Vergi O.P.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised