Kaitseressursside amet: erasektor muutub taas ahvatlevaks

Kui erasektoris hakkavad palgad kasvama,
siis atraktiivse kvalifikatsiooni ja haridusega töötajad hakkavad uuesti
sinnapoole vaatama, ütles kaitseressursside ameti peadirektor Kairi Rikko.

Rikko märkis, et viimase aasta-kahe jooksul on ametis palku reaalselt vähendanud 8%. "Ma arvan, et järgmisel aastal veel ei minda palkade pärast ära. Aga nii kui erasektor hakkab kasvama, siis neil kel on ka selle sektori jaoks atraktiivne kvalifikatsioon ja haridus, need töötajad hakkavad jälle uuesti sinna minema," rääkis ta.

Ta lisas, et avaliku ja erasektori vahel on ühte ja teistpidi liikumist olnud koguaeg. "Kui palgatase ühtlustus, siis me saime endale just erasektorist häid inimesi, eeskätt infotehnoloogias. Kuid on oht, et nad hakkavad uuesti ära liikuma," tõdes ameti peadirektor.

Rikko ütles, et majanduskuludest annaks veel mingeid abimeetodeid välja mõelda kust kärpida kuni selleni, et kas koridorilambid peavad koguaeg põlema ehk täiesti detailideni välja.

"Sel aastal vähendasime kõiki mobiililimiite ning kütuselimiiti autodel. Kõik asjad on nii ära piiratud, aga ilmselt tuleb neid tegevusi veel kokku tõmmata," lausus ta.

Rikko ütles, et kui valida kas kärpida töötajate palku või muid kulusid, siis kahtlemata säilitaks töötajate palgad. "Meil majas on kõigil, ka minul, palka vähendatud. Kui veel kärpida, siis organisatsiooni õigluse nimel ma väga ei pooldaks seda, et juhid jääksid oma palga juurde ja madalamatel astmetel seda vähendataks," sõnas Rikko.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised