Viimsi vald liitub Tallinnaga ühtesesse vee- ja kanalisatsioonivõrku

Täna sõlmiti Tallinna linna ja Viimsi valla
vahel haldusleping, millega sätestati ühisveevärgi ja
-kanalisatsiooniteenuste kasutamise tingimused, täitmisele kuuluvad õigusaktid
ning teenuste hinnad.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on kõikide Tallinna naaberomavalitsuste haldusterritooriumil paiknevad ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni võrgud ühendatud või planeeritakse ühendada Tallinna linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga, teatas Raepress.

Halduslepingu kohaselt, lepivad omavalitsused kokku kehtestada oma vee-ettevõtja tegevuspiirkonnas kõik seaduse nõuetest tulenevad õigusaktid, sh liitumislepingute tingimused, teenuste hinnad ja samuti kasutamistingimused, mille nõuete täitmise üle teostab järelevalvet vee-ettevõtja.

Tallinna linnale ega ka Tallinna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniteenuste tarbijatele ei teki seoses Tallinna linna ja naaberomavalitsuste ühisveevärgi ja kanalisatsiooni liitmisega täiendavaid kulutusi.

Eelnevalt on taoline leping on allkirjastatud Rae ja Saue vallaga ning Maardu linnaga. Lähiajal allkirjastatakse leping ka Harku vallaga ja Kiili vallaga.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised