Raud: Ameerika majanduses on näha positiivseid märke

Kuigi raha liigub New Yorgis endiselt
vähem, kui enne suurt finantskriisi, on siiski näha positiivseid märke, ütles
ETV väliskorrespondent New Yorgis Neeme Raud otse-eetris „Aktuaalses
Kaameras“.


„USA keskpanga juht Ben Bernanke ütles täna Washingtonis peetud kõnes, et kõik märgid viitavad sellele, et Ameerika on majandussurutisest väljumas,“ lausus Raud. „Kuid keskpankur märkis sedagi, et paljude ameeriklaste jaoks jäävad probleemid kestma veel pikaks ajaks, sest tööturul olukord kiirelt paranema ei hakka. Räägitakse, et tööturul võib olukord paraneda järgmisel või isegi ületuleval aastal.“
Raua tähelepanekuil on ostjaid luksuskaubamajades praegu tunduvalt vähem, samuti on vähenenud luksuskorterite müük.
Raua sõnul on kinnisvaraturg langenud kõigis Ühendriikide piirkondades. „New Yorgis algas langus tegelikult alles sel suvel,“ täpsustas Raud ja lisas, et New York ja Manhattani saar tundusid olevat üleüldisest kinnisvarakriisist puutumatud pikka aega. Aga kui Wall Streeti pankade tulemused hakkasid langema ja pankurid preemiaid sel aastal ei saanud, tabas langus ka New Yorgi kinnisvaraturgu.
Raud nentis, et täna on endiselt neil, kel raha on, võimalik teha väga häid tehinguid, sest eluaseme hinnad Ühendriikides on langenud.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised