USA-s peeti kinni terrorismis kahtlustatavad afgaanid

FBI agendid arreteerisid 24aastase Colorado
elaniku ja Afganistani päritolu Najibullah Zazi ja tema isa, et esitada neile
küsimusi seoses võimaliku terroristliku rünnaku plaaniga, kirjutas CNN.

New Yorgis arreteerisid FBI agendid veel 37aastase Ahmad Wais Afzali, kes võimude sõnul omab püsivat elamisluba USA-s ja on pärit samuti Afganistanist.

Kolme meest süüdistatakse teadlikult ja tahtlikult FBI-le valetunnistuste andmises.

Zazi on tunnistanud, et ta omab sidemeid al Qaedaga. Mehe advokaat ütles hiljem, et Zazi ei ole midagi sellist tunnistanud.

Kahtlused kerkisid üles sel nädalal pärast reide New Yorgi ning arvatakse, et terroristide plaan võis olla seotud mingi suure transpordi sõlmpunktiga nagu laiem raudteelõik või metroojaam, ütlesid uurimisega seotud allikad CNNile. Tõenäoliselt plaaniti rünnata New Yorgi ala, kus on palju rahvast ning kontroll inimeste üle, kes ei reisi lennukiga, on nõrgem.

Väidetavalt oli Zazil video New Yorgi Grand Central Terminalist, mis on massiivne rongi- ja metrooliinide sõlmpunkt, samuti on seal rohkelt poode ja toidukohti ning mida külastab rohkem kui pool miljonit inimest päevas.

New Yorgis tehtud läbiotsimistel leiti seljakotte, arvuteid ja kaarte ning nendega tehtud lõhkeainete test andis positiivse tulemuse. Kui sellised testid annavad tihti vale positiivse tulemuse, ütles üks anonüümne ametnik, märkides, et ta ei tea, mis on viimaste lisatestide tulemus.

Najibullah Zazi

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised