21. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apartment.ee: külaliskorterite täitumus mullusega samal tasemel

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu avaldatud statistika andmetel kasutati esimesel poolaastal majutusettevõtete teenust 16% vähem aastataguse võrreldes, hotellide käibed on kukkunud koguni 32%. Külaliskorteritega tegelevates ettevõtetes on kukkumine olnud pehmem.

Meie täitumus on mullusega võrreldes samal tasemel, küll on aga käibed soodsamate hindade tõttu vähenenud keskmiselt 20%. Külaliskorterite populaarsuse kasvu taga on inimeste kasvanud hinnatundlikkus, sest majutus külaliskorteris tuleb kliendile hotelliga võrreldes soodsam.

Nõutud on just suured külaliskorterid, mida kasutavad ettevõtted oma personali majutamiseks, pered ja reisigrupid. Kui peatuda näiteks suurema seltskonnaga kümnekesi ühes suures külaliskorteris Tallinnas, on võimalik toime tulla 2700 krooniga, mis teeb 270 krooni inimese kohta.

Külaliskorteris peatumine sobib ka neile, kes tahavad ise süüa teha või soovivad majutust pikemaks perioodiks, mis toob kaasa lisasoodustusi. Alates teisest ööst saab allahindlust pea 15%, alates kolmandast ööst 20-30% ja alates teisest nädalast kuni 40%.

Kui eraisikult pikemaks ajaks üüritud korteri puhul tuleb arvestada pika etteteatamisajaga, kui soovitakse korterist loobuda, siis külaliskorteri puhul sellist nõuet pole. Mugavust lisab ka hinnas sisalduv regulaarne koristus ja puhas pesu.

Firmadele on aga oluline arve alusel arveldamine, mis eraisiku üürikorteri puhul ei ole võimalik. Põhjusteks, miks inimesed külaliskorterite kasuks otsustavad, on kodune ja privaatne keskkond ning avarus, kuivõrd ühe voodikoha kohta on reeglina kaks korda enam pinda kui hotellitoas.

Hind: Hotellist kuni kolm korda odavam

Majutuskorterite hinnad kahele madalhooajal, kr

Tallinn, standard 546Saaremaa, standard 600Pärnu, luksuslik 2000Otepää, luksuslik 1520Tartu, luksuslik 880Allikas: Apartment.ee

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474