25. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi 3. lisaeelarve – ametnike palku kärbitakse kõige vähem

Peaminister Andrus Ansip allkirjastas vabariigi valitsuse korralduse eelnõu, millest selgub detailselt, mille arvel Eesti riigi tänavune kolmas lisaeelarve kokku kärbiti. Selgub, et kõige vähem vähendati tööjõukulusid ning kõige rohkem majandamiskulusid.

Eelnõu seletuskirjas öeldakse, et juhul, kui valitsus praegu veel kulude arvel kokku 242,65 miljonit krooni ei näpista, võib riik aasta lõpus likviidsuskriisi sattuda.

Kärpe-eelnõu kogumaht küünibki 242 650 993 kroonini. Sellest moodustavad tegevuskulud 115 684 756 krooni, sealhulgas personalikulud 30 311 204 ning majandamiskulud 85 373 552, investeeringud 63 043 257 ning muud kulud sealhulgas eraldised 63 922 980 krooni.

"Tulenevalt prognoositava valitsussektori eelarvepositsiooni puudujäägi ulatusest ja 2009. aastal võimendunud riskidest (maailma)majanduses, on käesoleval aastal lisaks kahele kinnitatud lisaeelarvele vaja täiendavalt tähelepanu pöörata eelarvelistele kulutustele ja riigikassalistele rahavoogudele, eesmärgiga rakendada kõikvõimalikke meetmeid ülemäärase eelarvedefitsiidi menetluse rakendamata jätmiseks," seisab seletuskirjas.

Lisaks öeldakse seletuskirjas: "Ning tagamaks riigi kohustuste täitmiseks piisav likviidsus, tuleb reageerida olukorrale juba praegu eelarvepiirangutega. Et ennetada aasta lõpus võimalikke ohtusid riigieelarve piisava likviidsuse osas esitasid kõik valitsusliikmed vastavalt valitsuskabineti otsusele omapoolsed kokkuhoiu ettepanekud."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474