26. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaevandus kolib vee alla

Meremäe vallavolikogu nõustus Mari shy;nova dolokivikarjääri laiendamise plaaniga, mille kohaselt sukeldutakse kae shy;van shy;duses põhjavee horisondist sügavamale, kirjutab Võrumaa Teataja. Ümberkaudsetest kaevudest ei tohiks joogivesi seetõttu siiski kaduda.

2007. aastal Eesti-Vene kontrolljoone lähedusse rajatud Marinova kaevandus ja killustikutootmine ei ole selle omanikule esialgu rikkust majja toonud. Väärtusliku kivimi kättesaamiseks on tulnud ohtralt kattepinnast minema vedada ning ülemiste shy;kivimikihtide kvaliteet pole olnud kõige parem. Katendi keskmine paksus on olnud kuus meetrit. Samas on ettevõttel luba kaevandada kuni 12 meetri sügavusel või kuni põhjavesi vastu tuleb.

Kaevanduse rajamise ette shy;valmistusest saadik pole selle omaniku ASi Põlva Teed juhtkond teinud saladust, et ettevõtte eesmärk on võtta karjäärist välja ka varandus, mis jääb põhjaveest allapoole. Pealegi on veealuse kivimi kvaliteet parem kui kihil, mis asub vee peal.

Kaevanduse süvendamiseks on riigilt põhimõtteline nõusolek saadud, neljapäeval olid kaevandajad asjakohase palvega vallavolikogu jutul.

Vallavanem Peeter Sibula sõnul on kaevandusest vallale kasu tõusnud: eelarvesse on laekunud sadu tuhandeid kroone maksuraha ning Põlva Teed on muulgi viisil valda toetanud. „Summad on väga olulised ja meie eelarve jaoks suured,” lausus ta.

Tänavu laekub shy;kaevanduselt võetavat ressursimaksu ja kaevandamisõigustasu eelarvesse üle 900 000 krooni, mullu teeniti ligi 800 000 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474