2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bo Christensen: rahvusvaheline majanduskriis on läbi

Danske Capitali peaanalüütik Bo Christenseni sõnul on rahvusvahelised finantsturgude ja majanduse arengud olnud alates möödunud sügisest negatiivsemad kui keegi analüütikutest oskas ennustada.

"Aga täna kinnitavad kõik rahvusvahelise majanduse baasnäitajad, et kriis on läbi. Aasia on olnud kasvutrendis juba mõnda aega ning tõenäoliselt tuleb juba 2010. aastal nii eurotsoonis kui USAs märkimisväärne majanduskasv," ütles Bo Christensen.

Majanduskasvu toetavate teguritena tõi Bo Christenseni välja kolm peamist suundumust. Esiteks on rahvusvaheliste rahaturgude investeerimistsükkel tänavu kevadel põhja läbinud ja nüüd jätkuvalt tõusutrendis.

Teiseks jätkub erinevates riikides valitsuste majanduse tugiprogrammide realiseerimine. Ning kolmandaks on paljud riigid ning rahvusvahelised kompaniid jätkuvalt tugevatel baasnäitajatega, mis tõstab nii tööturu stabiilsust kui tarbijate kindlustunnet.

Christensen tõi näite USAst, kus kinnisvara turg on alustanud paranemist vaatamata sellele, et analüütikud arvasid vastupidi. "Kinnisvara hinnad langevad ning modernses USAs on enam-vähem esimest korda võimalik kinnisvara taskukohase hinnaga osta, kuna mull on lõhkenud."

Ta rääkis, et vaatamata sellele, et Hiina on kriisis teinud kõige võimsama majanduskasvu, esimeses kvartalis kasvas SKP 6,1% ja teises 7,9%, ning riigi tähtsus üha kasvab maailma majanduses, loeb alati see mis toimub USAs. "Ootame USAlt järgneva 12-13 kuu jooksul mõõdukat kasvu."

"Ettevõtted on lõpuks ometi tagasi hea tervise juures, mis tähendab, et nad on valmis taastumisest viimast võtma. Ka seetõttu arvame, et maailma majanduses toimub paranemine," sõnas Cristensen.

Täna Tallinnas toimuval Sampo Panga ja Danske Capitali investeerimisfoorumil tegi põhiettekande Danske Capitali peaanalüütik Bo Christensen.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474