Kohus asub arutama Fenster Ehituse pankrotimenetlust

Ehitusmaterjalide tootja Soudal AS
taotleb kohtus mullu 3 miljonit krooni kahjumit saanud aknatootja Fenster
Ehitus OÜ pankrotti.

15. oktoobril tuleb arutlusele Fenster Ehituse pankrotimenetlus ja pankroti välja kuulutamine. Osapooltelt Äripäeval kommentaari ei ole õnnestunud saada.

Suvel tunnistas ettevõtte omanik Andrei Jepihhin Äripäevale, et ettevõtte käive on selle aasta esimeses pooles kukkunud 40%, kuid tundub, et majanduslangus on pidurdunud ja alates juunist liigub töömaht kasvavas suunas. Samas avaldas Jepihhin arvamust, et tööd võiks neil kindlasti jätkuda kuni selle aasta lõpuni.

Fensteril suvel olnud mitmed maksehäired ja võlad inkassofirmade ees on asendunud eilse kuupäeva seisuga ligi 1,3 miljoni kroonise maksuvõlga riigi ees, millest veidi üle ühe miljoni on ajatatud ning millele lisandub üle 40 000 krooni intressi.

Fenster Ehitus sai möödunud aastal ligi 3 miljonit krooni kahjumit, kuid Jepihhin selgitas, et arvestades üldist majanduse olukorda ei ole kontserni tulemus üldse nii paha. Samuti 100% Jepihhinile kuuluv Fenster Alumiinium OÜ teenis möödunud aastal 33,6 miljonit krooni müügitulu ning 1,7 miljonit krooni puhaskasumit.

Soudal Holding NV, mille peakontor ja kaks tehast asuvad Belgias on hermeetikute, polüuretaanvahtude, liimide, hüdroisolatsioonimaterjalide ja autokeemia toodete valmistaja. Firma loodi 1966 aastal ja kuulub siiani ainuomanikuliselt tema loojale, Hr. Vic Swertsile.

Soudal AS opereerib firma tegevust Balti riikides ja selle suuromanik ning juht on Erlend Peenema.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised