7. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väljavedu tõi ehitusmaterjalide tootjatele kasumikasvu

Ehitusmaterjalitootjate TOPi esikolmiku aitas tippu toodangu müük Eestist väljapoole. Kui Henkel Makroflex AS lähetas üle poole kaubast Venemaale, siis AS Remeksi Keskus plaanib laiendada kaubavedu Euroopa Liidu liikmesriikidesse.

TOPis kolmandaks jäänud JELD-WEN Eesti AS aga ekspordib peamiselt rahvusvahelisse kontserni kuuluvatesse ettevõtetesse.

Ehituskeemiatoodete arendamise, valmistamise ja turustamisega tegelev Henkel Makroflex ASi mullune müügikäive, 947 miljonit krooni, oli 5% suurem kui 2007. aastal. 95% toodangust läks ekspordiks, kusjuures 57% ekspordikäibest moodustas kaubavedu Venemaale. Ettevõtte maksueelne kasum oli mullu 131 miljonit krooni, mis on 24% enam kui aasta varem.

Majandusaruandest selgus, et ettevõtte müügitulust 513 miljonit krooni tuli Venemaalt, mis on 22% enam kui 2007. a. Kasvu näitab ka toodete eksport Valgevenesse, Serbiasse, Rumeeniasse, samas on eksport Soome märkimisväärselt langenud. Mullu tarniti toodangut Soome vaid 1,7 miljoni krooni eest, 2007. aastal oli müügitulu Soomest 18,8 miljonit krooni.

Metallkonstruktsioonide valmistaja AS Remeksi Keskus kasvatas käivet 203,6 miljonile kroonile, mis on 46% enam kui aasta varem. Käibest 28% moodustas eksport, peamiseks sihtriigiks Soome. Ettevõte kasvatas mullu netokäivet Soomes 55%, 51 miljonile kroonile varasema 33 miljoniga võrreldes. Ärikasumit teeniti 26,2 miljonit krooni, mis on 15 korda enam kui 2007. aastal. Remeksi Keskuse selle aasta eesmärk on suurendada turuosa Soomes ning kinnitada kanda ka teistes ELi liikmesriikides.

Puituste- ja akende tootja JELD-WEN Eesti ASi müügist moodustas olulise osa eksport teistesse kontserni ettevõtetesse. Müügitulu 648,7 miljonit krooni oli 2,3 %

suurem kui aasta varem, kasum oli 53,7 miljonit krooni, mis on 41% enam kui aasta varem. Kui mullu investeeris ettevõte pea 22 miljoni krooni eest, siis sel aastal tehakse vaid hädavajalikud laiendamisplaanid. Ameerikas registreeritud JELD-WENi kontserni ootus siinsetele tootmismahtudele järjest suureneb.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474