Nordea: kinnisvaraturg hakkab tõusma peale 2011.aastat

Tarbija kindlustunde langus on peatunud,
mõjutades otseselt kinnisvaraturu käekäiku. Kui töötus hakkab vähenema, on
lootust ka kinnisvaraturu paranemiseks, rääkis Nordea Panga analüüsi osakonna
juhataja Sander Klaos.

„Kuni töötuse number ei parane, pole oodata ka kinnisvaraturu paranemist,“ rääkis Klaos reedel Rahvusraamatukogus toimunud Eesti Kinnisvarafirmade Liidu seminaril „Masu ja kinnisvarasektor“. Tema sõnul on töötuse numbri paranemist oodata millalgi 2010. aastal või sellele järgneval aastal, mille järel stabiliseerub ka kinnisvaraturg.

Positiivne märgina rõhutas Klaos seda, et alates kevadest on tarbija kindlustunne kergelt tõusnud ning, kui ei tule lähiajal mingisuguseid välisðokke, siis majanduse paranemine jätkub. Kindlasti aga ei toimu majanduse paranemine kiiresti, lisas ta.

Kinnisvara hindadest rääkides, ütles Nordea Panga analüüsi osakonna juhataja, et kõige madalamad on hinnad Lasnamäel ja Haaberstis ning suurima kukkumise on hinnad läbi teinud Kristiines, Haaberstis, kus kortereid võib saada kuni 63% madalama hinnaga.

Tehingute väärtus ja arv jääb praegu 2003. aasta tasemele, ütles Klaos, kes kinnitas, et veel võib oodata hindade languse jätkumist. „Loodetavasti väikesel määral,“ lisas ta seepeale.

Probleemsete laenude protsent on turul keskmiselt 6,1%, Nordeas veidi madalam, ütles Klaos ning lisas, et probleemsete laenude kasvu on oodata nii Nordeas kui kogu turu lõikes.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised