13. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia uude büroohoonesse pääseb vaid sõrmejälje abil

AS Valnes projekteeris ja paigaldas Riia Innovatsioonipargi uuele peahoonele sõrmejäljelukustuse. See on esimene kontorihoone Balti riikides, kus sissepääsu ja vaheuksed avanevad vaid sõrmejäljega.

Valnes Biolock+ sõrmejäljelukkudest koostatud arvutijuhtimisega lukustussüsteem tagab personaliseeritud sissepääsu hoonesse ning selle osadesse vastavalt hoone haldaja soovitud reeglistikule. Kasutajaõiguste muutmine, uute kasutajate lisamine ja ebavajalike kustutamine on lihtne ja kiire. Kuna kasutusel olevad sõrmejäljelukud toimivad ka iseseisvana, on tagatud sissepääs hoonesse isegi juhtarvuti tõrke ja elektrikatkestuse korral, teatas Valnes.

Biomeetriline lukustus on meetod, mille puhul kasutajaid tuvastatakse personaalselt, mitte neile antud kiipkaardi või võtme alusel. See võimaldab hiljem vajadusel täpselt tuvastada, kes ja millal hoonesse või selle osasse sisenes. Kasutaja identiteedi võltsimine või edasiandmine pole sõrmejäljeluku puhul võimalik, mis tagab kõrge turvalisuse taseme.

Valnese põhitegevuseks on patenteeritud turvalukkude ja lukukaupade tootearendus, komplekteerimine, projektimüük, hulgimüük ja paigaldus Balti riikides ning Soomes. Valnese sidusettevõtete grupi auditeeritud kogukäive 2008. aastal oli 109,6 miljonit krooni ja kasum enne tulumaksu 11,2 miljonit krooni. Grupi koduturuks on Eesti ja Läti, lisaks eksporditakse Soome, Leetu ja Venemaale. Enamusosalus grupis kuulub Alvar Veersalule ja Kuldar Saunale. Grupp annab tööd 30 inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474