15. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fenster maksis pankrotiasja vältimiseks viimasel hetkel osa võlast

Soudal AS ja Saint –Gobain Glass Estonia AS said neile võlgu oleva aknatootja Fenster Ehitus OÜ poolt üllatuse osaliseks, kui pankrotiprotsessi eelistungiks, oli viimane osa firmadele võlgu olevast summast tasunud, et pankrotiportsessi algatada ei saaks.

Fensteri esindaja Janek Väli teatas istungil, et täna, enne istungi algust on mõlemale võlgnikule osa võlast tasutud. Samuti ütles ta, et kuigi osa võlast sai Soudal AS-le tasutud, siis kogu võlgnevust, mis Soudali hinnangul ületab 53 000 krooni, Fenster ei tunnista.

Samas palus Väli kohut, jätta pankrotiasi algatamata, kuna võlgnevused Fensteri vastu on langenud alla 40 000 krooni.

Saint-Gobain Glass Estoniale oli aknatootja võlgu rohkem kui 69 000 krooni ja ettevõtte esindaja vandeadvokaat Vesse Võhma rõhutas, et mõned arved on tasumata juba 10 kuud.

Kohtunik soovitas pankrotti taotlevatel ettevõtetel esitada kohtusse hagi võlgade sisse nõudmiseks ning nentis peale Fensteri poolse osalise võlgnevuse tasumist, et kui firma suudab maksta, ei ole ju tegemist pankrotiolukorraga.

Soudali esindaja Teele Viilupi sõnul on Fenster Ehituse omanik Andrei Jepihhin varem küll võlgasid tunnistanud, kuid hiljem need siiski tasumata jätnud. Ka ei töötanud firmadevahelise kokkuleppe korras sõlmitud maksegraafik.

Fenster Ehitus alustas majandustegevusega 1999. aastal ning ettevõtte põhitegevuseks on olnud akende ja uste tootmine. Keskmiselt töötas ettevõttes mullu 73 inimest. Möödunud aastal sai ettevõte ligi 3 miljonit krooni kahjumit, kuid omaniku hinnangul ei ole see üldist majanduse olukorda arvestades üldse nii paha.

Soudal Holding NV, mille peakontor ja kaks tehast asuvad Belgias on hermeetikute, polüuretaanvahtude, liimide, hüdroisolatsioonimaterjalide ja autokeemia toodete valmistaja. Firma loodi 1966 aastal ja kuulub siiani ainuomanikuliselt tema loojale, Hr. Vic Swertsile. Soudal AS opereerib firma tegevust Balti riikides ja selle suuromanik ning juht on Erlend Peenema.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474