26. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobin sõlmis Pärnitsaga rahu?

Gunnar Kobini ja Ülo Pärnitsa vaheline kohtuskäik on jõudnud lõpule kokkuleppe vormis. Pärnitsa sõnul müüs Kobin pärast ASi Mainori ees oleva 34 miljoni kroonise võla tagatiseks olnud aktsiate tagastamist ülejäänud Smart City Groupi aktsiad Mainorile.

Kobinile kuulunud Smart City Groupi aktsiate bilansiline väärtus ulatub ettevõtte 2008. aasta majandustulemuste põhjal ligi 50 miljoni kroonini.

Väärtpaberite keskregister näitab, et tänavu oktoobris on liikunud 1,46 miljonit Smart City Groupi aktsiat ehk täpselt sama hulk, mis jäi Kobinile alles pärast 34 miljoni kroonisest laenust vabanemist. Pärnits kinnitas Äripäevale aktsiate liikumist. "Kobin müüs aktsiad Mainorile ära," sõnas ta. Tema ütlusel oli tehingu algatajaks Kobin.

Samuti kinnitas Pärnits, et tema ja Kobini vaheline arbitraažikohtus käimine on sellega lõpule jõudnud. "Jah, see on üks suurem kokkulepe, et kõik vastastikused suhted ära klaarida," vastas Mainori suuromanik küsimusele, kas see oli üks kokkuleppe osadest.

Kobin kohtuasja kommenteerida ei soovinud, öeldes e-kirja vahendusel mitmele küsimusele ühise vastusena, et "töö käib".

Tehingu väärtust Ülo Pärnits konfidentsiaalsusele viidates kommenteerima ei soostunud. "Sellest ma rääkida ei tohi," lisas ta.

Gunnar Kobin (vasakul) ja Ülo Pärnits

Septembri lõpus rääkis Pärnits Äripäevale, et neil oli Kobiniga kokkulepe, et Kobinile kui Ülemiste City – praeguseks endisele – tegevjuhile saab osaks 10% suurune osalus Ülemiste City emafirmas Smart City Group. Äripäeva hinnangul oli selle motivatsioonipaketi väärtus umbes 140 miljonit krooni.

Kohtusse pöörduti aga pärast seda, kui Kobin lahkus kokkulepitust veidi varem Ülemiste City tegevjuhi kohalt ning Pärnits tema aktsiaKobin sõlmis Pärnitsaga rahu?osaluse kKobin sõlmis Pärnitsaga rahu?Kobin sõlmis Pärnitsaga rahu?aitseks aktsionäride lepingu sõlmis. Nii Kobin kui Pärnits kinnitasid, et lepingu mõte on kaitsta väikeaktsionäri huve suuraktsionäri eest. Pärnitsa sõnul leidis Kobin aga nimetatud lepingust kolm punkti, mille arbitraažikohtus vaidlustas. Iga punkti väärtus oli kaks miljonit krooni. Kobin sõlmis Pärnitsaga rahu?

Ülemiste City suurimad aktsionärid on Ülo Pärnitsa suurosaluseKobin sõlmis Pärnitsaga rahu?ga Mainor AS ning Andrus Kaldalu ja Heldur Meeritsa osalusega Bioinvest OÜ. Kobini OÜ GK Management osaluse suurus oli varem üle 10%. Pärast seda, kui 1. maiks 2009 tuli Kobinil maksta tagasi ligi 34 miljoni krooni suurune laen, jäi tema osalus veidi enam kui seitsme protsendi suuruseks.

Gunnar Kobin oli ASi Ülemiste City juhatuse esimees aprillist 2005 oktoobrini 2008. Aastail 1996 kuni 2002 töötas ta ASi Ekspress Grupi juhatuse esimehena, kuhu ta selle aasta sügisest tagasi pöördus. Kobin kutsus Ekspress Gruppi kaasa ka kaks kolleegi Ülemistest – finantsjuhi Erle Oolupi ja tegev- ning arendusjuhi Andre Veskimeistri.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474