28. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ämari lennubaas sai 81miljonilise ehituslepingu

Kaitseministeerium sõlmis sel nädalal lepingu rekonstrueeritava Ämari lennubaasi administratiivala ehitamiseks 81 miljoni krooni eest.

Administratiivala ehitushanke võitis OÜ Astlanda Ehitus ja AS Ehitusfirma Rand Tuulberg ühispakkumine. Hanke kogumaksumuseks kujuneb 81,3 miljonit krooni. Administratiivala ehitamist rahastatakse täielikult Eesti kaitse-eelarvest ning erinevalt paljudest teistest Ämari projektidest ei kasutata selleks NATO julgeolekuinvesteeringute programmi vahendeid, teatas kaitseministeerium.

Administratiivala ehitamise käigus rajatakse Ämari lennubaasi tuletõrje-, päästeteenistuse- ja rajahooldustehnika hoone, valvekeskus ja pääsla, söökla ja toiduladu, 40kohaline ühiselamu liitlasriikide õhuväelaste majutamiseks, teed ja kanalisatsioonisüsteem ning baasi piirdeaed. Administratiivala ehitustööd algavad lähinädalail ning kestavad aprillini 2011.

Kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase sõnul on administratiivala ehitamine vajalik nii Ämarist tulevikus teostatavate õhuturbeoperatsioonide tagamiseks kui ka liitlasvägede tegutsemiseks. "Ilma kõikide vajalike toetavate rajatisteta pole võimalik Ämaris korraldada ei ühisõppuseid liitlastega ega õhuturbeoperatsioone," ütles ta.

Eelmise aasta sügisest on Ämari lennubaasis käivitatud liiklusala, hooldusala ning kütuserajatise ja ühendusteede ning elektrivõrkude ehitustööd. 2010. ja 2011. aastal plaanitakse korraldada lennubaasi navigatsioonisüsteemide hange, ehitada valves olevate hävituslennukite angaar, ambulants, terminal ja kaubakäitluse vaheladu ning mootorikütusetankla ja autopargi garaažid.

Jaanuaris valitsuse poolt kinnitatud sõjalise kaitse arengukava aastateks 2009-18 näeb ette Ämari lennubaasi valmimise 2011. aastal, pärast mida on lennubaas valmis vastu võtma transpordilennukeid ning tegutsema õhuturvet teostavate hävituslennukite baasina. Kokku läheb kogu baasi rekonstrueerimine maksma ligi miljard krooni, millest umbes 420 miljonit tuleb NATO julgeolekuinvesteeringute programmist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474