9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wall Streeti pangad maksavad rekordboonuseid

Kolm juhtivat investeerimispanka, Goldman Sachs, Morgan Stanley ning JPMorgan Chase valmistuvad maksma oma töötajatele rekordilisi boonuseid, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Analüütikute arvutuste kohaselt maksavad pangad boonusteks kokku 29,7 miljardit dollarit, mis on 60 protsenti rohkem, kui eelmisel aastal ning rohkem ka eelmisest rekordist, 26,8 miljardist, 2007. aastal.

Boonuseid jagatakse 119 000 töötajale, mis teeb ühe pangatöötaja kohta 250 400 dollarit (2,6 miljonit krooni), mis on peaaegu viis korda enam kui oli USA leibkonna möödunud aasta keskmine sissetulek.

Seekord makstakse boonused rohkem aktsiates ja vähem rahana, sest riik on avaldanud survet siduda boonused tulemuste eest pikaajalises perspektiivis, kinnitavad uudisteagentuurile eksperdid.

Boonused intressitoodete üksustes kasvavad 40 kuni 45 protsenti, aga varahaldusüksustes ilmselt kasvu ei tule, arvab konsultatsioonifirma Options Group.

Ilmselt kõige enam kasvavad kõrge tulususega krediiditoodete üksuste (nn rämpsvõlakirjaüksused) müügiüksuste juhtide boonused. Keskmiselt kasvavad nende boonused 50 protsenti 1,3 kuni 1,7 miljoni dollarini. Ka tooraineturgude müügiüksuste juhid võivad oodata 50-protsndilist boonuste kasvu 650 kuni 850 tuhande dollarini. Tooraineturgude kauplemisüksuste juhid saavad boonust igaüks neli kuni kuus miljonit dollarit.

Globaalsete aktsia-, tooraine-, intressitoodete ja investeerimispanganduse üksuste saavad boonusteks ja preemiateks vähemalt 10 miljonit dollarit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474