10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If sai 80% Baltimaade 324miljonilisest kasumist Eestist

If P C Insurance ASi konsolideeritud kasum Baltimaades 2009. aasta üheksa kuuga oli 324 miljonit krooni, sellest teeniti Eestis 257 miljonit krooni.

If P C Insurance'i kasum Balti riikides kasvas tänavu üheksa kuuga eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes 12%. Kasv on valdavalt tingitud kapitaliturgude positiivsest arengust. Konsolideeritud kasum sisaldab Eesti ettevõtte, Läti ja Leedu filiaalide ning kinnisvara haldamisega tegeleva tütarettevõtte tulemust. Eestis teeniti 257 miljonit kasumit, mis on eelmise aasta näitajast 9% suurem.

If P C Insurance'i juhatuse esimehe Andris Morozovsi sõnul on majanduslangus Balti riikides, eriti Lätis, loonud nii klientidele kui Ifile väljakutseterohke keskkonna. "Tugev langus kinnisvaraturgudel ja automüügis ning ettevõtete pankrotid on peamised varakindlustussektori kahanemise põhjused Baltimaades. Samas on kriis vähendanud kahjusagedust ja see positiivne trend on muutnud kindlustuse hinnad klientidele atraktiivsemaks," rääkis ta.

"Ent kindlustusseltsidele on see kaasa toonud tulude vähenemise. Oleme rakendatud tõsiseid meetmeid, et tõsta efektiivsust ja kohandada kulubaas kahanevate tuludega," lisas Morozovs.

Perioodil jaanuar-september kogus If Balti turul kolme riigi peale kokku 1,53 miljardit krooni kindlustusmakseid, mida on 19% vähem kui mullu üheksa kuuga. Kahjude hüvitamiseks maksis If välja 849 miljonit krooni, seda on 13% vähem kui eelmisel aastal.

"Ifi stabiilne majandustulemus tõestab, et oleme olnud edukad klientide poolt meile usaldatud riskide hindamises ja -juhtimises. Samuti on see näitajaks, et suudame toime tulla väljakutsetega, mida ülemaailmne majanduslangus kaasa toob," ütles Morozovs.

If grupi üheksa kuu maksude-eelne kasum oli 5,14 miljardit Rootsi krooni, võrrelduna 3,76 miljardiga eelmise aasta samal ajal.

Kahjukindlustusseltsil If on Põhjamaades üle 3,6 miljoni kliendi ja Balti riikides enam kui 300 000 klienti. If kuulub Sampo finantskontserni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474