20. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti rentnik ähvardab Selverit kahjunõudega

Bürootarvete kett Freko lubab Lätis oma poed sulgenud Selveri kohtusse anda, kuna Selver keeldub rendilepingute ametlikust lõpetamisest ja kahju kompenseerimisest.

"Oleme olukorras, kus me ei saa Selveri kaubanduskeskusse jääda ega sealt ära minna," kirjeldas kantseleikaupade müüja SIA Freko juht Ervins Spigens tekkinud situatsiooni uudisteportaalis rus.db.lv.

"Me oleme ainsad, kes on endisesse Selveri keskusesse jäänud, ehkki ametlikult on keskus juba üle kuu aja suletud. Peame seda põhimõtte küsimuseks, seda eriti ajal, mil Eesti ettevõtted kuulutavad sageli pressis, kui hulluks Läti ärikeskkond muutunud on ja kui sageli Läti ärimehed Eesti ettevõtjaid petavad," rääkis ta.

"Tuleks küsida, kas Eesti ettevõtjad on ausad, kui nad Lätit maha jättes mitte ainult ei tagane üldtunnustatud lepingulistest kohustustest, vaid väldivad ka kasvõi ainult sümboolse kompensatsiooni teemalisi läbirääkimisi," lisas Spigens. 

SIA Freko on 1992. aastal asutatud pere-ettevõte, mis müüb bürookaupu ja kassaaparaate. Praegu on Frekol 22 kauplust üle kogu Läti.

Freko sõlmis Selveri keskusega üheaastase rendilepingu tänavu aprillis. Kui Selver teatas 8. oktoobril ootamatult, et sulgeb kauplused Lätis, ei võtnud rentnikega keegi ühendust ja lepinguid ei lõpetatud.

"Teised ettevõtted kolisid üksteise järel vaikselt ära, kuid meile ei tundu see õige olevat, seda enam, et maksime renti, investeerisime sellesse kauplusse ja koolitasime töötajaid rohkem kui 4000 lati (ca 88 000 krooni) eest. Me ei oota, et Selver tagastaks meile sisse pandud tuhanded, kuid me ei saa nõustuda eestlastega, kes arvavad, et toimunu on normaalne risk, mis tähendab, et peame kõik kahjumid ise katma," selgitas Freko juht.

Freko jätkab tegevust endises Selveri keskuses. Kaupluse igapäevane käive on vaid 0,9-9 latti (ca 20-200 krooni). Vaatamata sellele otsustas Freko lõpuni minna ja otsustas esimest korda oma ajaloos kahju sissenõudmiseks kohtusse pöörduda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474