25. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnipeetud linnapea Solovjov elas kevadest eilseni ära 8000 krooniga

Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar rääkis, et Kohtla-Järve linnapead Jevgeni Solovjovi ja ülejäänud kahte kinnipeetud ärimeest hakati jälgima juba kevadel, mistõttu loobus linnapea enda isikliku pangakonto kasutamisest.

Nahkur-Tammiksaare sõnul toimus eile üle-eestiline kapo operatsioon, mille jooksul otsisid vastuluurajad läbi kokku 20 erinevat kontorit, ettevõtet ja kodu. Kriminaalasjas on praeguseks 20 tunnistajat.

Erinevatest paikadest konfiskeeriti ligikaudu 20 arvutit, mistõttu ei ole välistatud, et kriminaalasi veelgi laieneb.

Nahkur-Tammiksaare sõnule ei käi kriminaalasja materjalidest siiski läbi Kohtla-Järve endise linnapea Valeri Korbi nimi, keda on samuti aastaid seostatud piirkonnas oluliste niitide tõmbamisega.

Kriminaalasi on Jevgeni Solovjovi suhtes algatud korduva pistise võtmise paragrahvi järgi, ärimehed peavad aga aru andma korduva pistise andmise asjus.

Selgus, et OÜ Sikford ehk Rinat Hamidullin ehitas Solovjovile maja, linnapea aga ei maksnud selle eest sentigi. Samuti renoveeris sama ettevõte teise linnaametniku korterit ja selle eest ei makstud samuti sentigai.

Kui linnapea keeldus igasugustest ütlustusest, siis ettevõtjad ei arvanud ülekuulamisel, et nad oleksid kellelegi pistist andnud või keelgi oleks neilt seda küsinud.

"Uurmise all on kokku neli hanget. Neist viimane, septembris sõlmitud 229 miljoni kroonine teede-ja haljasalade hoolduse hange neljaks aastaks Kohtla-Järve linna ja AS N&V vahel. Prokuratuur kahtlustab, et riigihanke võitja lepiti kokku juba enne seda, kui hanke tingimused üldse füüsiliselt kokku kirjutati ning riigihangete registris avaldati," selgitab Nahkur-Tammiksaar.

Muide, linnapea Solovjovi kodu läbi otsides selgus, et sinna oli peidetud 300 000 krooni sularaha. Samal ajal loobus linnapea peaaegu enda isikliku pangakonto kasutamisest.

"Kevadest kuni eilseni on Jevgeni Solovjov võtnud enda pangakontolt välja 8000 krooni, mistõttu tekib põhjendatud küsimus, kuidas ta on saanud igapäevaseid kulutusi teha ja samal ajal veel endale maja ehitada," rääkis juhtivprokurör.

Solovjov on esialgu 48 tunniks kinni peetud, juhtivprokurör ei välistanud aga homme tema vahistamise taotlemist, sest võib arvata,et vabaduses olles võib mees hakata tõendeid hävitama või tunnistajaid mõjutama.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474