27. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara kahjum mitmekordistus

Arco Vara kolmanda kvartali puhaskahjumiks kujunes 202,9 miljonit krooni. Mullu samal ajal teenis ettevõte 57,9 miljoni kroonise kahjumi, teatas ettevõte börsile.

Käive kahanes 195,3 miljonilt kroonilt 108,1 mln kroonile.

Madala valmistoodangu laoseisu tõttu on käibe paranemist oodata käesoleva aasta IV kvartalis või I kvartalis 2010. Sügisel lõpetatakse Sofias projekt Boulevard

Residence Madrid, millele saadakse kasutusluba I kvartalis 2010. Müüki lisandusKodukolde projektis üle 60 korteri ja Merivälja2 projektis üle 50 elamukrundi  koos väljaarendatud infrastruktuuriga. 

Bilansipäevajärgselt on näha, et IV kvartal on alanud käibe poolelt kõrgemal   

tasemel võrreldes III kvartali näitajatega. Kontserni konsolideeritud käive    oktoobris moodustas 48% Kontserni kogu III kvartali käibest. Aruande avaldamisehetkeks on müüdud 9 korterit ja 10 krunti. Olulist kasumlikkuse paranemist     igapäevasest majandustegevusest IV kvartaliks ei prognoosi. Põhilised kulude   kärped on tehtud ja töö kulude alandamise suunas on muutunud iga äriüksuse     rutiiniks: eesmärgiks on hoida püsikulusid lisaks kokku 15,0 mln krooni (1,0 mlneuro) ulatuses aasta arvestuses. Põhitähelepanu on suunatud käibe suurendamisele ja likviidsuse parandamisele läbi projektide ja laoseisu müügi.

Arendusdivisjoni suurimaks riskiks on ja jääb aastaks hoonestamata kruntide    

laenude refinantseerimine Eestis. Kuigi Kontserni rahavoog on pingeline, peame õigeks ehitada, soodsamaks muutunud ehitushindade tõttu, pooleliolevad korteridja krundid lõpuni, et reageerida turunõudlusele müügivalmis laovaruga ning     parandada ka laenude tagatisvara. Jooksvalt tehakse ettevalmistusi Tallinnas   Kodukolde ja Tivoli projektides ja peetakse pankadega läbirääkimisi ehituse    finantseerimiseks.                                                            Likviidsusriski maandamiseks on juba töösolevates Baltikumi ja Sofia projektidesmüügi edendamiseks hindasid  langetatud ning bilansipäevajärgselt oleme müünud  osalusi kolmes olulises ühisettevõttes. Osadel töötajatel on vähendatud nii töötasusid kui ka tööaega.

Ehitusdivisjon on võitnud hankeid põhiliselt keskkonna- ja infrastruktuuriehituses. Hangete keskmine maht on langenud ja tellijaks on riik või omavalitsused. 9 kuuga sõlmiti uusi ehituslepinguid 137 mln krooni  väärtuses, millest 21 mln krooni III kvartalis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474